Голова ВР Андрій Парубій планує підписати "мовний закон" — законопроект "Про функціонування української мови як державної" наступний пленарний вівторок, 14 травня.

За словами голови Верховної ради, у парламенті вже зареєстрували 4 постанови про скасування прийнятого в четвер закону про державну мову.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

За словами віце-спікера Ірини Геращенко, 26 квітня Рада не буде розглядати постанову про скасування "закону про мову".

"На наступному пленарному засіданні ми невідкладно розглянемо всі ці постанови. У наступний пленарний вівторок ми поставимо постанови на розгляд. Ми їх скасуємо. На той момент вже буде повністю підготовлений закон апаратом. Вже будуть всі правки зведені. Невідкладно я підпишу закон про мову, невідкладно президент Петро Порошенко підпише закон", — говорить голова Верховної ради.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Парубій додав, що немає жодних ризиків для скасування прийнятого закону "Про функціонування української мови як державної".

Варто нагадати, що У четвер, 25 квітня, "під ширмою" голосування за мовний закон у Раді та поза її було скоєно ряд дій, які можуть поставити остаточну крапку в "енергетичному благополуччя" українців.

Верховна Рада
Верховна Рада

Так від журналістів -розслідувачів стало відомо, що Антимонопольний комітет дозволив Ахметову купити ще 2 обленерго і стати монополістом на ринку постачання електроенергії.

"Тільки що АМКУ більшістю голосів дозволив Ахметову оволодіти Київобленерго і Одесаобленерго, отримавши в руки вже більше 35% обленерго України. Все це означає, що у Ахметова вже не просто структурні ознака монополіста на окремих ринках, якими він обзавівся при злочинному потуранні керівництва АМКУ", - повідомили журналісти "Наші гроші".

Нагадаємо, Мовний закон можуть скасувати

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Пальчевський сказав, що не так з мовним законом

Також "Знай.ua" писав про те, що Українців будуть карати за невиконання мовного закону