Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що ніякого подвійного громадянства з Російською Федерацією як країною-агресоом в Україні бути не може.

Про це він розповів під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом.

Клімкін розповів, що до нього надходить величезна кількість запитань відносно рішення спростити процедуру надання російських паспортів громадянам України на окупованій частині Донбасу.

Павло Клімкін

"Мені кажуть: пан Павло, Ви ж послідовно виступаєте за подвійне громадянство, а що буде в цьому випадку? І я хочу ще раз підкреслити, чітко говорю, що ніякого подвійного громадянства з країною-агресором бути не може", - заявив Клімкін.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Крім того міністр підкреслив, що Україна замислиться над цим питанням, лише коли остаточно припиниться російська агресія на Донбасі і Криму.

"Ось як підуть з Донбасу і підуть з Криму, тоді будуть інші дискусії, а поки ми говоримо про подвійне громадянство з іншими країнами, але ніяк не з Росією", - підкреслив Клімкін.

При цьому він додав, що ймовірність отримання подвійного громадянства може розглядатись лише з цивілізованими та прогресивними країнами.

Павло Клімкін

"Ми говоримо про подвійне громадянство з тими країнами, які є цивілізованими і виконують принципи міжнародного права, а не є послідовними порушниками міжнародного права", - сказав міністр.

Нагадаємо, представники Євросоюзу вважають, що указ начальника кримських і донецьких терористів про видачу на окупованому Донбасі російських паспортів - це прямий підрив українського суверенітету, порушення Мінських угод та привід для глобальної тривожності.

Як повідомляв "Знай.ua", голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що на сьогоднішній день немає абсолютно ніяких причин для скасування безвізового режиму з Україною. Таку думку він висловив у четвер, 25 квітня, на зустрічі Європейської бізнес асоціації.

Також "Знай.ua" писав, що міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс розповів про враження після зустрічі з Володимиром Зеленським.

Зеленський - це український Макрон: якими будуть перші кроки нового президента України - Андрусів