Представники Євросоюзу вважають, що указ начальника кримських і донецьких терористів про видачу на окупованому Донбасі російських паспортів - це прямий підрив українського суверенітету, порушення Мінських угод та привід для глобальної тривожності.

Про це від імені Німеччини, Франції, Польщі, Бельгії і Великобританії, а також Італії, Нідерландів і Швеції заявив постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр.

засідання ООН
засідання ООН

"Ми, члени Європейського Союзу повністю підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - зачитав заяву країн ЄС представник Франції.

ООН
ООН

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Він назвав указ російського президента "підривом суверенітету України", а також кроком, який суперечить цілям і духу" Мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в середу, 24 квітня, чинний президент України Петро Порошенко зробив термінове заяву через указ глави РФ Володимира Путіна про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованого Донбасу. Відеозвернення з'явилося на сторінці політика у Facebook.

За його словами, мова йде фактично про підготовку Кремлем до наступного кроку агресії проти нашої держави – анексії українського Донбасу або створення російського анклаву в Україні". Порошенко вважає це черговим безпрецедентним втручанням Росії, грубим порушенням суверенітету України і нехтуванням зобов'язань в рамках Мінських угод.

Нагадаємо, Україна звернулася до Радбезу ООН через скандальний указ Путіна.

Як повідомляв Знай.uа США жорстко обложили путінських окупантів: поверніть українських моряків.

Також Знай.uа писав, Тарас Тополя посол ООН: стало відомо, чим займеться соліст легендарних "Антитіла".