Обраний президент України Володимир Зеленський який поки ще не вступив у свої обов'язки розповів про своє бачення на рахунок ідеї президента Російської Федерації видавати українцям паспорти за спрощеною схемою. Текст повідомлення з'явився в Telegram-каналі команди Володимира.

Зеленський на дебатах
Зеленський на дебатах

"З приводу заяв президента РФ Володимира Путіна хочу зазначити наступне. По-перше, я б не радив російським властям даремно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ. Можливо, і знайдеться той, хто досі перебуває під впливом пропаганди. Можливо, хтось зробить це заради заробітку або у спробі сховатися від кримінальних розслідувань. Ми навіть можемо надати Володимиру Путіну перелік громадян України, яким найближчим часом стане дуже некомфортно в країні, яку вони цинічно грабували, зловживаючи високими посадами. Нехай Росія знову вирішує, де найбільше їй потрібні такі «професіонали» - у Ростові або Магадані. Але відмінність України, зокрема, полягає в тому, що ми, українці, маємо в своїй країні свободу слова і вільні ЗМІ та інтернет."

путін
путін

"Тому ми прекрасно знаємо, що насправді надає російський паспорт. Це право бути заарештованим за мирний протест.
Це право не мати вільних і конкурентних виборів. Це право взагалі забути про наявність природних прав і свобод людини. Тому не варто розраховувати, що багато українців захочуть стати «новою нафтою», в яку влада Росії намагаються перетворити власний народ." - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також, в оповіщенні повідомляється, що не варто тиснути на українців погрозами і військовими або економічними важелями тиску, так як це не принесе позитивних зрушень у припиненні вогню і розблокуванні Мінського процесу.

"Я ще раз підкреслюю, що готовий до переговорів. Я сподіваюся, що на найближчій зустрічі в нормандському форматі Росія продемонструє готовність до деескалації. Конкретним підтвердженням готовності має стати взаємний обмін нашими громадянами у форматі «всіх на всіх». Без винятків. З нашого боку ми готові обговорювати нові умови співіснування України і Росії. З розумінням того, що справжня нормалізація відбудеться тільки після повної деокупації. Як Донбасу, так і Криму. Україна не здається! У всіх сенсах цього слова. Але я сподіваюся, що в Росії все ж більше прагнуть говорити, ніж стріляти. Я дійсно не Бог, щоб мої бажання виконувалися. Але я також пам'ятаю, що всім чиновникам прийде час дати чесну відповідь за свої вчинки саме перед Ним. Ніхто не потрапить відразу в Рай. Спочатку буде Суд."

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Спочатку текст був написаний українською мовою, але спеціально для людей які могутне зрозуміти, продубльований і на російську.

Нагадаємо, Зеленський переміг в третій раз: ЦВК готова оголосити результати виборів.

Як повідомляв Знай.uа, європейські експерти назвали головних ворогів Зеленського на посаді президента: "Це буде удар під дих".

Також портал Знай.uа писав, у Путіна пояснили гематоми на тілі Сенцова: "Був притиснутий обличчям до стіни, недовго".