З'явилася інформація про дані по підрахунку голосів на выборах президента України. Так, офіційні дані будуде оголошено сьогодні, 30 квітня, приблизно о 12:00.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ЦВК.

У повідомленні зазначається, що ЦВК обробить останню інформацію з виборчих округів і до полудня заплановано основне засідання, на якому буде озвучено остаточні цифри. Публікація офіційних результатів президентських виборів-2019 буде зроблено в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" у суботу, 4 травня.

ЦВК
ЦВК

Відомо також, що ще 23 квітня Центральна виборча комісія обробила 100% протоколів. За результатами підрахунків, за Володимира Зеленського віддали 73,22% голосів, а за Петра Порошенка - 24,45%.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

засідання ЦВК
засідання ЦВК

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Центральна виборча комісія оголосить результати другого туру президентських виборів 30 квітня. Про це заявила секретар ЦВК Наталія Бернацька. Згідно з законом, ЦВК зобов'язана оголосити результати виборів не пізніше 1 травня. Так, у п'ятницю, 26 квітня, стали відомі результати голосування у закордонному виборчому окрузі. В цей же день ЦВК закрила безперервне засідання, яке тривало з 22 квітня. Бернадська пояснила, що офіційне оголошення результатів президентських виборів і підписання протоколу заплановано на 30 квітня.

Варто нагадати, що 25 квітня міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в Києві зустрівся з обраним українським президентом Володимиром Зеленським. Литовське видання DELFI взяло інтерв'ю у обраного президента Володимира Зеленського. Лінкявічюс - перший представник Заходу, зустрівся із Зеленським після виборів. Лінкявічюс і Зеленський обмінялися подарунками.

Нагадаємо, Зеленський кинув виклик Путіну: "Не витрачай час дарма".

Як повідомляв Знай.uа Зеленський розповів, як почуває себе на посаді президента: "Я не вірю, але це не головне".

Також Знай.uа писав, Зеленський душевно привітав українців з Великоднем: "Дорогі мої, все буде на 100%".