Руслан Бортник припустив, що метою прийняття закону про мову є створення проблем для новообраного президента Володимира Зеленського.

Він пояснює свою думку так: "Після вступу в силу цього закону загостряться відносини з Угорщиною, Румунією, будуть негативні відгуки з боку Євросоюзу і Венеціанської комісії, оскільки їх поправки враховані не були". В результаті Зеленський позбудеться електорату на заході країни, що дасть поле діяльності для партії Порошенка і правих партій.

Володимир Зеленський

Якщо поправки Євросоюзу не брати до уваги, то Зеленського звинуватять у зриві євроінтеграції і він позбудеться електорату на сході України. Це стане розтяжкою для нового президента і з цієї ситуації доведеться шукати якийсь вихід. Що стосується доцільності прийняття мовного закону, то Руслан Бортник зазначив, що статус української мови вже визначено в Конституції країни. У той же час застосування закону у запропонованому вигляді призведе до обмеження деяких прав громадян України.

Аналітик підкреслив: "У нас близько 400 тисяч учнів навчаються рідною мовою: угорською, румунською, російською. Тепер вони цього зробити не зможуть. Їм буде заборонено".

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Володимир Зеленський

Також, на думку Бортника, очікуються проблеми з засобами масової інформації, адже на телебаченні залишили квоти у 75%, а от для газет, інтернет-видань та книгодрукування їх немає. Для них дублювання на українську мову є обов'язковим. Політичний консультант переконаний, що для дрібних регіональних друкованих видань прийняття мовного закону загрожує закриттям, оскільки продукт українською мовою буде мати низьку популярність.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у середу, 1 травня, стало відомо про те, що новообраний президент Володимир Зеленський нарешті-то визначився з главою Адміністрації Президента.

Як повідомляв портал "Знай.uа": журналістка Яніна Соколова заявила про свою готовність стати репетитором української мови у новообраного президента нашої країни Володимира Зеленського.

Також "Знай.uа" писав, що відомий комік Володимир Зеленський, який раптово став президентом країни, викликав у населення чимало запитань. З цієї причини ми підготували вичерпну інформацію про новообраного президента.