Команда новообраного президента України Володимира Зеленського готує чимало змін та нововведень. Серед таких і реформування системи оподаткування.

Про це розповів експерт, який відповідає за регулювання податкових питань і публічних фінансів у команді Зеленського Данило Гетманцев.

Зокрема, у Зеленського пропонують Верховній Раді України ухвалити закон про запровадження податку на виведений капітал, який передбачає заміну податку на прибуток підприємств.

Володимир Зеленський: біографія, сім'я, особисте життя, новини, кар'єра і чутки.

Данило Гетманцев

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Гетманцев виділив 6 податкових напрямків, на яких сфокусується команда Зеленського:

  1. Зміна податкової політики – фіскальний ухил, плани збору податків будуть скасовані;
  2. Діджиталізація податкових процедур. Всі податкові процедури повинні бути переведені в електронну форму;
  3. Реформа оподаткування доходів, зокрема податкова амністія;
  4. Реформа фіскальних органів;
  5. Забезпечення інформатизації та податкова прозорість;
  6. Забезпечення міжнародного співробітництва у сфері оподаткування.

Для того, щоб це нововведення набуло чинності, команда Володимира Зеленського в першу чергу зосередиться на законопроектній роботі. А саме ініціювати та просувати закон про податок на виведений капітал. Окрім того у Зеленського планують розробити закон про податкову амністію капіталів та законопроект про Службу фінансових розслідувань.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

А також команда новообраного президента розроблятиме законопроект про імплементацію в законодавство України плану BEPS та т про реформу відповідальності за податкові правопорушення (зокрема декриміналізація ст. 205 Кримінального кодексу). Також команді Зеленського буде потрібно створити законопроект про внесення змін до законів України у зв'язку з ратифікацією FATCA та угод про міжнародний обмін податковою інформацією та законопроект про податкову прозорість.

Нагадаємо, Володимир Зеленський: біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", новоспечений президент України Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах.

Також "Знай.ua" писав про те, що новообраний президент Володимир Зеленський провів зустріч з настоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм у Михайлівському Золотоверхому монастирі в Києві.