У четвер, 2 травня, новообраний президент Володимир Зеленський зустрівся із духовними лідерами мусульман України та закликав представників усіх релігій до єдності.

На зустрічі були присутні: шейх Ахмед Тамім голова Духовного управління мусульман України, муфтій України, Айдер Рустемов — муфтій Духовного управління мусульман Криму, шейх Саід Ісмагілов — муфтій Духовного управління мусульман України "Умма". Про це повідомили у прес-службі Зеленського.

Варто зазначити, що згідно статистики, наразі в Україні проживає близько 2 мільйонів мусульман.

Володимир Зеленський наголосив, що його стратегія — не на словах, а на ділі об’єднати країну, адже єдність — це запорука сили. Для цього слід розпочати конструктивний і відвертий діалог зі всіма громадянами України, зокрема на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Я закликаю представників різних релігій і релігійних конфесій підтримати нас із цією ініціативою — почати діалог з українцями, які сьогодні перебувають на тимчасово окупованих територіях. Ми вважаємо, що це перший можливий крок для повернення їх додому, в Україну", — заявив переможець президентських перегонів.

Учасники зустрічі підтвердили свою готовність підтримати ініціативи новообраного Президента, орієнтовані на консолідацію суспільства. При цьому духовні лідери українських мусульман наголосили на великій відповідальності президента перед народом — представниками різних національностей і віросповідань.

"Ви — лідер нового покоління, обраний народом України. І я вважаю, що сильна, заможна Україна для всіх громадян різних національностей і віросповідань — це справжня мрія простих людей", —підкреслив шейх Ахмед Тамім.

На зустрічі також йшла мова про можливість міжнародних інвестицій в Україну від представників мусульманських держав. Володимир Зеленський підкреслив, що особисто готовий стати гарантом інвестицій у рамках своїх повноважень, закріплених Конституцією України.

Нагадаємо, 30 квітня новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся з Патріархом Філаретом.
На зустрічі також був присутній настоятель храму Різдва Христового протоієрей Микола Салабай. Патріарх Філарет вручив новообраному Президенту пам’ятний подарунок.

Як повідомляв портал Знай.ua, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній привітав Володимира Зеленського з обранням на найвищу посаду в країні та подарував новообраному президенту Острозьку Біблію.

Також Знай.ua писав, митрополит Епіфаній звернувся до Зеленського з важливою проханням.