Радник Володимира Зеленського з питань податків Данило Гетьманцев розповів про перші кроки слуги народу на посаді президента.

Про це він розповів в інтерв'ю "Цензор.Нет".

За його словами команда Зеленського відразу ж почне втілювати у життя всі передвиборчі обіцянки. Робота почнеться з повного перенесення адміністративних функцій в інтернет.

Радник Зеленського Данило Гетьманцев

"В першу чергу, це діджіталізація. Ми вважаємо, що всі податкові процедури і адміністрування повинні проходити в електронному вигляді. Що це означає? Що людина може подати звітність та отримати інформацію у відповідь з податкової в електронному вигляді, через смартфон. Певні дії вже були проведені. Наприклад, в 2015 була введена система електронного адміністрування ПДВ. Це система, яка працює вже зараз і працює досить непогано, якщо не брати до уваги блокування податкових накладних. Але чомусь на цьому держава зупинилося", - розповів Гетьманцев.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того наступник кроком президента Зеленськог стане внесення до парламенту законопроектів економічного блоку, які стосуватимуться сплати податків. Основним мотивом цього стане сплата податкових надходжень на єдиний рахунок.

"Далі - сплата податків на єдиний рахунок. З 2017 року лежать в парламенті законопроекти. Чому вони лежать і їх блокують? Я цього не розумію", - додав радник Зеленського.

Також Гетьманцев розповів, що Зеленський не залишить осторонь виконання міжнародних договорів. За словами радника наразі є величезна кількість міжнародних актів, які б значно полеглиши життя українців при ратифікації.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Третє - співпраця на міжнародному рівні. Є цілий ряд договорів, ратифікація яких нам дозволить знати, де ховають гроші наші олігархи. Це називається автоматичний міжнародний обмін податковою інформацією. Більшість юрисдикцій вже розкривають цю інформацію, але нам потрібно внести зміни до низки нормативних актів про інформації з обмеженим доступом. Але це не робиться. І ми розуміємо чому. Цей крок пов'язаний з податковою амністією. І якщо наші олігархи будуть знати, що наступним за цим кроком буде податкова амністія, то вони розкриють свої активи за кордоном і легалізують свої доходи, ніж наповнять економіку країни так необхідним для її розвитку ресурсом", - додав Гетьманцев.

Нагадаємо, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", США поставили перед Зеленським майже нездійсненні завдання.

Також "Знай.ua" писав, що Коломойський розповів свою версію програшу Порошенка Зеленському.

Зеленський повинен виправдати очікування людей - посадити у в'язницю корупціонерів. Пальчевський