В Україні ставки на податки - "одні з найнижчих".

Таку думку висловив юрист Данило Гетманцев, який у команді Володимира Зеленського відповідає за питання оподаткування, передає "FINBALANCE".

"Проблема не в ставках, а в адмініструванні, щодо корупційної складової. Проблема в війні, проблема в забезпеченні права власності та верховенства права. І потрібно спочатку вирішити ці питання, а потім думати про перегляд ставок [податків]", - зазначив Гетманцев.

Данило Гетманцев

Двократне зниження ставки єдиного соцвнеску (ЄСВ) у 2016 році він назвав "бездумним популізмом", з огляду на проблему дефіциту Пенсійного фонду та Фонду соцстрахування.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ставки ЄСВ у нас зараз одні з найнижчих в Європі, а дефіцит Пенсійного фонду і Фонду соціального страхування, до яких призвели дії сьогоднішньої влади, величезний. Сьогодні дефіцит ПФ оцінюється в 55,1 млрд грн (це без урахування дотацій з бюджету), а бюджетні трансферти ПФ в першому кварталі 2019 року склали 47,8%.

Ці фонди знаходяться в жалюгідному стані і говорити, що ми завтра перейдемо на дворівневу пенсійну систему, на реальне пенсійне страхування - не доводиться, але ми чітко усвідомлюємо, що ми повинні це зробити упродовж 5 років", - зазначив Д. Гетманцев (у контексті ж страхової медицини зазначив, що "ми тільки розглядаємо цю можливість, розуміємо, що за нею майбутнє, що альтернативи цьому немає").

Данило Гетманцев і Володимир Зеленський

Він розповів, що особисто не згодний із запровадженням податку на виведений капітал, "але ми вирішили його вносити і відстоювати, тому що є запит суспільства".

Разом з тим, додав, що підтримує ідею сплати податків на єдиний рахунок.

Оцінюючи ж систему електронного адміністрування ПДВ, зауважив, що вона працює "досить непогано, якщо не брати до уваги блокування податкових накладних", але "чомусь на цьому [діджиталізації] держава зупинилася".

Гетманцев підтримав приєднання України до міжнародної системи автоматичного обміну податковою інформацією.

Данило Гетманцев

"Більшість юрисдикцій вже розкривають цю інформацію, але нам потрібно внести зміни до низки нормативних актів про інформацію з обмеженим доступом. Але це не робиться. І ми розуміємо чому. Цей крок пов`язаний з податковою амністією. І якщо наші олігархи будуть знати, що наступним за цим кроком буде податкова амністія, то вони розкриють свої активи за кордоном і легалізують свої доходи, чим наповнять економіку країни так необхідним для її розвитку ресурсом", - додав представник команди новообраного президента.

Нагадаємо, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", США поставили перед Зеленським майже нездійсненні завдання.

Також "Знай.ua" писав, що Коломойський розповів свою версію програшу Порошенка Зеленському.