Нещодавно поки ще чинний президент України призначив нового члена Нацради з телерадіомовлення. Місце Юрія Артеменка зайняв журналіст Володимир Горковенко. Юрист і блогер Андрій Портнов прокоментував таке призначення Порошенком, пише "Стана.ua".

Портнов нагадав, що Петро Порошенко програв вибори президента з великим відривом від опонента та підкреслив, що народ "забрав право призначати чиновників" у чинного гаранта.

"Як назвати вчинок, коли 74 відсотки населення сказало тобі (...), висловили недовіру і забрало право призначати чиновників, а ти вирішив, що це все твоє і продовжив роздавати посади в телевізійному регуляторі, маючи у власності телевізійні активи", - зазначив Портнов.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Андрій Портнов також заявив, що після інавгурації Зеленського на Порошенка потрібно відкрити кримінальне провадження.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Ну і взагалі, пора закінчувати з ним церемонитися. Відразу після інавгурації - реєстрація кримінального провадження, клопотання про арешт активів, запобіжний захід і в'язниця. Затягувати з публічною позицією. Це може погано закінчитися", - додав Портнов.

Юрист підкреслив необхідність довести, що перестановки в Нацраді є епізодом у справі про створення злочинної організації.

"Його (Порошенко - ред.) метою було збереження контролю над телевізійним простором України". Що, у свою чергу, необхідно "для захисту власного бізнесу і подальшого інформаційного прикриття розкрадань і наживи".

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Портнов закликав негайно скасувати указ Порошенко про призначення в Нацраду з телерадіомовлення "куратора порохоботов" Горковенко в суді, "тому що новому Президенту (Володимиру Зеленському - ред.) Закон не дозволяє анулювати його самостійно".

Нагадаємо, політолог Юрій Романенко дав оцінку резонансному мовному закону, який розглянуть у Верховній Раді у четвер, 25 квітня. Депутати повинні дійти компромісу серед 5 запропонованих варіантів закону.

Як повідомляв "Знай.ua", народний депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул подав і зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

Також "Знай.ua" писав, що кандидат у президенти Володимир Зеленський, який став лідером перегонів у другому турі, повідомив важливу інформацію, яка стосується команди слуги народу. Так стало відомо, що після інавгурації Володимир Зеленський змінить на посаді генерального прокурора Юрія Луценка.

Виклик Зеленському: зламати систему кришування, Порошенко - монстр корупційних оборудок. Катеринчук