Генеральна прокуратура України викликала колишнього президента Петра Порошенка на допит. Він має відбутися у вівторок, 7 травня.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на власне джерело у відомстві.

За наявною інформацією, Порошенка викликали для допиту у справах про злочини проти євромайданівців. Також від нього очікують підписання протоколу допиту, який відбувся в листопаді 2016 року. Раніше прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко підтвердив, що його допитали у справі про злочини часів Євромайдану.

У свою чергу, начальник управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк підтвердив інформацію про виклик Порошенко на додатковий допит на завтра, 7 травня.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Генеральна прокуратура України також викликала двох співробітників Національного антикорупційного бюро для вручення повідомлень про підозру. Про це повідомила прес-секретар генпрокурори Лариса Сарган.

"Генеральною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно співробітників НАБУ О. Сербіна та Д. Замотаєва. Вказані особи підозрюються у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з погрозами застосування фізичного насильства та у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу", – зазначає вона.

Раніше Глава МВС Арсен Аваков заявляв, що України Петра Порошенка можуть викликати на допит, коли закінчиться каденція його президентства. Питати будуть про ті корупційні справи, які зараз так активно обговорюються у ЗМІ, зокрема - про розкрадання в оборонній промисловості "Свинарчуками".

Нагадаємо, понад мільярд гривень пішли невідомо куди: Департаментом КМДА займеться Генпрокуратура і НАБУ.

Як повідомляв "Знай.uа", українці різко звернулися до Порошенка: "Коли ти підеш, барига?".

Також "Знай.uа" писав, Держбюро розслідувань увірвалося в НАБУ: що відбувається.