У понеділок, 20 травня, стало відомо про те, що посла Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович відкликали з посади і дипломат повернулася до Вашингтона.

Офіційну заяву оприлюднили на сайті Держдепартаменту США.

У повідомленні пояснили причину відкликання посла з України - це пов'язано з тим, що її трирічний дипломатичний термін в Україні закінчується в 2019 році, як і планувалося.

Разом з тим цікавим є той факт, що президент США Дональд Трамп уже рік домагався звільнення Йованович.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки відкликають з України свого Надзвичайного і повноважного посла Марі Йованович. Дипломатка екстрено відбула до Вашингтона.

Марі Йовановіч
Марі Йовановіч

Марі Йованович, чиє відсторонення підтримав син Дональда Трампа, завершує роботу на посаді Надзвичайного і повноважного посла в Україні у понеділок, 20 травня. Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на дипломатичні джерела.

За даними видання, Йованович екстрено відбула до Вашингтона для консультацій, а в суботу, 11 травня, посол повинна прилетіти в Україну, аби "завершити деякі справи".

Як повідомляв раніше Знай.ua, посол США в Україні Марі Йованович розповіла, кого на майбутніх президентських виборах підтримують Сполучені Штати, назвавши три пріоритети, які є найважливішими для українців, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Марі Йованович

"Кого підтримують Сполучені Штати на майбутніх виборах? Мабуть, я вас не здивую, коли скажу, що ми підтримуємо український народ. Ми стоїмо поряд з вами, пліч-о-пліч, 27 років незалежності, 5 років революції і війни. Ваші цілі – це наші пріоритети. Чому? Тому, що стабільна демократична Україна з процвітаючою економікою це сильний партнер для Сполучених Штатів", - заявила Марі Йованович.

Також Знай.ua писав про те, що змови у президента США Дональда Трампа з главою держави-агресора Володимиром Путіним під час виборчої компанії не було.