У середу, 8 травня, новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

Володимир Зеленський

Про це повідомляє прес-служба політика.

У повідомленні йдеться, що в ході зустрічі Зеленський та Фріланд обговорили проблеми боротьби з корупцією та можливі шляхи врегулювання конфлікту на сході України.

"У нас є шанс для припинення вогню та повернення Донбасу", – заявив новообраний президент.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Канадський міністр у свою чергу зауважила, що сучасним політикам дуже важливо слухати своїх громадян. Фріланд запевнила, що Зеленський може розраховувати на підтримку Канади на міжнародній арені.

"Дуже важливо, що за вас проголосувала вся Україна. Демократична Україна, де є успішна економіка, – це приклад для всіх країн пострадянського регіону, зокрема для росіян", – резюмувала вона.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрували третій законопроект про інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського.

Верховна Рада
Верховна Рада

Автором документа став народний депутат України Віталій Купрій. Він запропонував призначити урочисте засідання парламенту, присвячене складанню присяги Зеленським, на 20 травня.

Цю інформацію повідомляє UA:Новини на своїй сторінці у Facebook.

Володимир Зеленський

Віталій Купрій зазначив, що проведення інавгурації Зеленського 19 травня є недоречним, бо це у цей день вшановують пам’ять жертв політичних репресій. Саме через це нардеп запропонував призначити інавгурацію на день пізніше або на іншу дату.

Як повідомляв раніше Знай.ua, з'явилася інформація, що переможець президентських виборів в Україні Володимир Зеленський йде на реальний рекорд.

Володимир Зеленський

Вся справа в тому, що за законом, дата вступу на посаду глави держави має бути не пізніше, ніж через 30 днів після оголошення результатів виборів.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.