У середу, 8 травня, стало відомо про призначення Кабміном нового глави Державної податкової служби.

Кабмін
Кабмін

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ним став теперішній заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

Серій Верланов

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Джерело уточнює, що Верланова на цю посаду рекомендувала призначити Комісія з питань вищого корпусу державної служби.

Завершальний етап конкурсу відбувся 23 квітня 2019 року.

Окрім Верланова, на цю посаду на останньому етапі претендували також заступник міністра юстиції Сергій Петухов та виконавчий директор ТОВ "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко.

Нагадаємо, чинний гарант Петро Порошенко призначив 75 суддів до Верховного суду і висловив сподівання, що його наступник Володимир Зеленський і його команда не будуть "втручатися у роботу судових інстанцій".

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Церемонія призначення відбулася у вівторок, 7 травня.

Відповідне відео чинний гарант оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

За словами Порошенка, з цього дня Верховний суд нарешті працюватиме у повному складі.

"Ще півтора роки тому тільки мріялося, яким має бути Верховний суд - чесним, справедливим, некорумпованим. Чи здійснилися ці мрії? Ставки робити поки що зарано, але як на мене, важливим і принциповим був той факт, що є баланс незалежності і відповідальності найвищої судової інстанції", - сказав Порошенко.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на зборах суддів Вищого антикорупційного суду України головою новоствореного Антикорупційного суду обрали суддю Олену Танасевич. Під час таємного голосування її обрали 23 з 28 суддів.

Відомо, що раніше Танасевич працювала суддею Печенізького райсуду Харківської області. Вона є випускницею Харківської юридичної академії Ярослава Мудрого, а присягу судді склала у 2012 році.

Також Знай.ua писав про те, що у вівторок, 7 травня, чинний український президент не приїхав на допит у справах про злочини проти Майдану в Генеральну прокуратуру, оскільки був зайнятий у цей час прийняттям присяги нових членів Верховного Суду України.