Новообраний президент України Володимир Зеленський у середу, 8 травня, у День пам’яті та примирення побажав українцям миру, запорукою якого стане єдність українців.

Володимир Зеленський в День пам’яті та примирення зустрівся з двома ветеранами Другої світової війни – капітаном морської піхоти ВМФ СРСР Іваном Залужним та зв’язковою в УПА Параскевою Зеленчук-Потяк. Про це президент написав на своїй сторінці у Facebook.

Іван Залужний був капітаном першого рангу морської піхоти ВМФ СРСР, учасником Другої світової війни, за що нагороджений численними орденами і медалями. Під час війни на Донбасі втратив єдиного онука Івана Гутника-Залужного.

Параскева Зеленчук-Потяк в 13 років стала зв’язковою в Українській повстанській армії. Передавала інформацію та продукти, плела светри для воїнів УПА.

Зеленський підкреслив, що потрібно шанувати всіх, хто боровся проти нацизму та загинув за Україну в роки Другої світової війни.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Сьогодні, у День пам’яті та примирення, ми вшановуємо та вклоняємося перед усіма, хто боровся проти нацизму та загинув за Україну в роки Другої світової війни.

Перед кожним, хто віддав своє життя заради миру. Миру, якого сьогодні так потребує Україна. Миру, запорукою якого стане єдність усіх українців.

Для того щоб у майбутньому нас об’єднували лише перемоги", - сказав обраний президент України Володимир Зеленський.

Іван Анікейович Залужний. 10 травня йому виповниться 101 рік. Капітан першого рангу морської піхоти ВМФ СРСР, учасник...

Geplaatst door Володимир Зеленський op Woensdag 8 mei 2019

Нагадаємо, у середу, 8 травня, новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

В ході зустрічі Зеленський та Фріланд обговорили проблеми боротьби з корупцією та можливі шляхи врегулювання конфлікту на сході України.

Як повідомляв портал Знай.ua, інавгурацію Зеленського можуть перенести.

навгурація Володимира Зеленського може не відбутися 19 травня, як наполягав сам новообраний президент, і бути відтермінована на декілька днів пізніше. Про це заявив радник слуги народу Олександр Данилюк. Він розповів, що головна подія року може бути перенесена на пізніший термін, можливо, навіть на 1 червня.

Також Знай.ua писав, член команди Володимира Зеленського, військовий експерт Іван Апаршин заявив, що готовий очолити Міністерство оборони.