Інавгурація Володимира Зеленського може не відбутися 19 травня, як наполягав сам новообраний президент, і бути відтермінована на декілька днів пізніше.

Володимир Зеленський

Про це заявив радник слуги народу Олександр Данилюк.

Він розповів, що головна подія року може бути перенесена на пізніший термін, можливо, навіть на 1 червня.

За словами Данилюка, на інавгурацію чекають лідери країн-партнерів України, з багатьма вже є попередні домовленості про приїзд. Від призначеної дати залежатиме склад гостей заходу, пояснив радник Зеленського.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Світові лідери мають напружений графік. Вони не можуть щодня стежити за рішеннями Верховної Ради і підлаштовувати свої календарі. Потрібен певний час, щоб запросити їх, щоб вони могли спланувати свій приїзд. Тому чекаємо 14 травня, а потім визначаємося", — резюмував він.

Олександр Данилюк

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрували третій законопроект про інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського.

Верховна Рада
Верховна Рада

Автором документа став народний депутат України Віталій Купрій. Він запропонував призначити урочисте засідання парламенту, присвячене складанню присяги Зеленським, на 20 травня.

Цю інформацію повідомляє UA:Новини на своїй сторінці у Facebook.

Володимир Зеленський

Віталій Купрій зазначив, що проведення інавгурації Зеленського 19 травня є недоречним, бо це у цей день вшановують пам’ять жертв політичних репресій. Саме через це нардеп запропонував призначити інавгурацію на день пізніше або на іншу дату.

Як повідомляв раніше Знай.ua, з'явилася інформація, що переможець президентських виборів в Україні Володимир Зеленський йде на реальний рекорд.

Володимир Зеленський

Вся справа в тому, що за законом, дата вступу на посаду глави держави має бути не пізніше, ніж через 30 днів після оголошення результатів виборів.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.