- Зустрічаються Зеленський і Вакарчук.

-Де?

- У другому турі.

Цей анекдот ходив серед українців переддень президентської кампанії. І міг реально згодом стати байкою, так як, якщо б лідер «Океану Ельзи» вирішив «поборотися» за президентський пост із Зеленським, то Порошенко точно б не пройшов у другий тур.

Але Святослав Вакарчук до останнього думав йти в президенти, чи не йти, тягнув з відповіддю до останнього. Взагалі нерішучість співака вже стала притчею во язицех.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

І ось нарешті він дозрів і вирішив взяти участь у майбутніх парламентських виборах. Вірніше, як кажуть експерти, це не він дозрів, а люди, які будуть в нього вкладати гроші.

Я так хочу до тебе

«Рішення Вакарчука йти в парламент не є раптовим, це продуманий крок. На президентських виборах вирішив не ризикувати, а зараз бачить для себе можливості, - розповів нам політолог Ярослав Макітра. - Шанси потрапити в Раду у нього є».

Також експерт повідомив, яким буде потенційний електорат музиканта: частина виборців Порошенка, які були не за чинного президента, а проти Зе або ж за "Мову. Віру. Армію"! Далі це ті, хто не йшов на вибори або ж псував бюлетені, бачачи боротьбу двох олігархічних кланів.

Також Ярослав Макітра розповів, хто може бути в майбутній команді співака і натякнув, хто може стояти за ним.

«Швидше за все, це будуть різного роду" активісти "оптом, під виглядом диванних партій, і в роздріб - ті, хто живуть на гранти, переважно від Пінчука, - зазначив експерт. - Також різні кадри, які були мигцем у владі і не прижилися при Порошенко, і не знайшли себе при Зеленськом. Будуть там маловідомі, але перспективні менеджери, висхідні політики - представники регіонів та бізнес-партнери спонсорів».

Віктор Пінчук та Святослав Вакарчук знають один одного дуже давно

У той же час, хто б не був у команді Вакарчука, розраховувати на великий успіх йому не варто.

«На високий результат йому не варто сподіватися. Своїми метаннями «то піду, то не піду» він розгубив весь інтерес до себе. Люди не люблять нерішучих політиків. Якщо ще рік тому його оголошення про похід в політику - це була б заявка на перемогу, то зараз це змагання з подолання прохідного бар'єру », - повідомив Знай.ua політолог Юрій Палійчук.

Не йди

З нашими експертами складно не погодитися, так як більшість людей явно негативно поставилися до бажання Вакарчука повернутися у велику політику. Нагадаємо, він вже намагався «пограти» в народного депутата в 2007 році, коли пройшов до парламенту від блоку «Наша Україна - Народна самооборона». Але вже через рік, не подавши жодного законопроекту, він вирішив скласти мандат і повернутися до тієї справи, яка у нього дійсно добре виходить - до співу. Більшість українців вважає, що і зараз йому не потрібно намагатися повернутися в Раду. Або, у всякому разі, поєднати роль співака і політика.

«Нехай заспіває свою програму, може і оплески будуть», - написав під постом про можливий похід Вакарчука в Раду Максим Семенов.

Багато хто також вважає, що Вакарчука банально «задавила жаба» після того, як Зеленський переміг на президентських виборах, і він вирішив пройти в парламент, як пишуть коментатори щоб «заздрити і заважати».

Не перестають українці іронізувати і над тим, що скоро в Раді будуть одні артисти, і на естраді не буде кому співати.

Дякую!

Про свою участь в парламентських виборах, Святослав Вакарчук планує оголосити 16 травня. А 14 травня йому виповниться 44 роки. В цей же день у Верховній Раді відбудеться голосування по можливу дату інавгурації новообраного президента. Як ми вже раніше писали, від цього можливо залежить - чи будуть у нас позачергові або чергові парламентські вибори. Так що ймовірно співак замість того, щоб відзначати свято буде стежити за нашими нардепами, щоб розуміти, про що говорити 16 числа.

Депутати чекають 14 травня, щоб проголосувати за дату інавгурації

Не твоя війна

Вся ця історія з походом до Верховної Ради говорить про те, що українські олігархи вже зараз будують плани на парламентські вибори. За словами багатьох експертів, саме завдяки підтримці Віктора Пінчука, Святослав Вакарчук зі своєю політсилою зможе потрапити під купол. Адже ні для кого не секрет, що, швидше за все, саме партія «Слуга народа» новообраного президента займе лідируючі позиції на виборах. І як ми і писали вище, ймовірно, партії Вакарчука залишиться тільки «заздрити і заважати».

Нагадаємо, відомий український музикант, лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук заявив, що збирається брати участь у парламентських виборах, які відбудуться восени 2019 року. Крім того, новоспечений політик заявив, що вже зовсім скоро, 16 травня, розсекретить свою команду.

Як повідомоляв "Знай.ua", на думку відомого українського аналітика Юрія Романенка, Святослав Вакарчук - сумний клоун виборчої кампанії 2019 року.

Також "Знай.ua" писав, що Вакарчук отримав на горіхи від українців через Зеленського: "Не міг подумати, що ти шоколадний".