Член ініціативної групи Громадянської платформи "Сила виборців" Руслан Рохов розповів про подальші кроки Святослава Вакарчука у великій політиці.

Про це громадський діяч написав на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, він відзначає, що за першим сценарієм співак не підтримає так званого "кандидата від демократів" Анатолія Гриценка та таким чином приведе до перемоги чинного гаранта Петра ПОрошенка.

Три сценарії дій та наслідків для Вакарчука 🤔 1) Якщо не підтримає Гриценка, відмовчуючись чи зробивши незрозумілу...

Geplaatst door Ruslan Rokhov op Woensdag 13 maart 2019

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"В такому разі він піде в парламент як поміркована патріотична сила, яка підтримала менше, на його думку, зло. У цього сценарію є ймовірні однодумці на чолі з Климпуш-Цинцадзе та Гопко. З ними ж, з великою вірогідністю, за цим сценарієм він і піде в парламент" – написав Рохов.

У другому випадку Вакарчук відкрито підтримає Порошенка на виборах у першому чи другому турі та здійснить подальшу інтеграцію у пропрезидентьку партію.

"Це буде невдала спроба стати державником. Він остаточно буде втрачений як альтернативний політик, віддавши цю роль Зеленському", – вважає Рохов.

Проте існує й третій сценарій розвитку подій, коли Вакарчук підтримує Гиценка. У такому випадку він отримає повагу, як і Садовий, та зможе повести об'єднаних демократів на базі "Самопомочі" в парламент.

"Таким чином буде сформовано дві сили майбутнього: одна — креативна, нестримна та непередбачувана на чолі з Зе, та друга — помірковані інституціоналісти у дусі Фукуями на чолі з Вакарчуком. В такому сценарії Святослав Іванович разом конкуруватиме з Зе за роль наступного президента, відбувшись як нові політичні еліти, ставши разом з ним соціальним ліфтом для нових політиків", – відмітив Рохов.

Разом з тим варто відзначити, що раніше в Україні розглядали двох людей з шоу-бізнесу на посаду президента України. Мова йде про шоумена та коміка Володимира Зеленського та лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука. Нещодавні результати опитувань свідчать, що кожен п'ятий українець проголосував би за Вакарчука.

Серед опитаних 64% не хотіли б бачити Вакарчука серед кандидатів, 17% не змогли відповісти на це питання. Найбільше таких серед виборців на території Західної України та Києва. Вони симпатизують чинним кандидатам на пост очільника країни, зокрема Гриценку, Зеленському та Порошенку.

Нагадаємо, Гриценко підпорядкує собі ще 5 кандидатів у президенти.

Як повідомляв "Знай.ua", друзі Гриценка наносять страшний удар по Порошенку.

Також "Знай.ua" писав, що журналіст відверто розповів про кампанію Зеленського.

Святослав Вакарчук про умови до кандидатів на посаду Президента України