Святослав Вакарчук справляє враження гідного кандидата у президенти України.

Святослав Вакарчук

Таку реакцію у Майкла Макфола, екс-посла США у Росії викликав виступ українського співака у ході міжнародної конференції YES-2018.
У ході YES-2018 Вакарчук виступив із промовою та заявив, що шляху до ЄС та НАТО для України має передувати "шлях верховенства права".

Святослав Вакарчук


Промова співака привернула увагу оглядачів, серед яких і колишній посол США у Росії Майкл Макфол, який в останній час привертає найбільше уваги як активний критик адміністрації Дональда Трампа та Кремля.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Прекрасний виступ Вакарчука. Як на мене, він звучав як кандидат у президенти. Пощастило Україні з багатьма дуже сильними кандидатами у президенти", - написав про Вакарчука екс-дипломат.


На виступ Вакарчука звернули увагу чи не всі оглядачі-міжнародники, які брали участь у заході.


Так, на думку, Леоніда Рагозіна, хоча можлива участь Вакарчука у президентських виборах здається "ковтком свіжого повітря", без відповіді залишаються ключові питання, які і дозволять оцінити його якість:

"За що він, власне, виступає? Чи здібний він лідер? Чи усвідомлює він, що вигравши вибори, стрімко перетвориться на людину, яку всі ненавидять?", - твітує Рагозін.


За інформацією сайту YES, у ході виступу на конференції Вакарчук заявив, що владу в Україні мають взяти в свої руки лише ті люди, яким дійсно довіряє суспільство.
Святослав Вакарчук додав, що готовий працювати задля змін у країні.

"Я готовий міняти країну. Я не думаю, що "грати в політику" – це хороше формулювання для тих речей, про які ми зараз говоримо. Я вже втомився від цих ігор у політику. Вони вже 27 років цим займаються, і я не хочу, щоб ми "гралися в політику" – хочу, щоб щось робили", – сказав лідер гурту "Океан Ельзи".

Святослав Вакарчук


Джеймс Міллер, відомий міжнародний коментатор подій в Україні, відзначив, що Вакарчук однозначно має переваги у порівнянні з іншими.

"Про неполітика Вакарчука може точно сказати одне - він єдиний із присутніх у залі, щодо кого можна бути впевненим - він не прагне обібрати країну до нитки", - коментує Міллер.


Конференція YES проходить у Києві з 13-го по 15-те вересня.


Нагадаємо, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук днями знову був змушений відповідати на питання, яке в останні місяці чує постійно: чи буде він балотуватися у президенти?


Як повідомляв раніше Знай.ua, у Києві на форумі "YES" виступив лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

Святослав Вакарчук


Також Знай.ua писав про те, що 11 вересня виповниться рівно 10 років, як лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук закінчив свою політичну кар'єру.