Чинний президент відреагував на відеозвернення Володимира Зеленського, у якому Порошенка порівняли з "невихованим туристом".

У відповідь на таку метафору Порошенко заявив, що Україна — не номер у єгипетському готелі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Адміністрації президента.

"Президент України Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і до позиції найвищого законодавчого органу. Для нього прийнятна будь-яка дата інавгурації, яку визначить Верховна Рада, позаяк це належить до її компетенції", — наголосив Порошенко.

В АП нагадали, що до моменту інавгурації Зеленського чинним президентом залишається Порошенко, тому він "несе відповідальність за ситуацію в країні".

А передача влади є складним і відповідальним процесом,

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Україна це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади — це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно європейського традиції, так як це прийнято в демократичних країнах", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у п'ятницю, 10 березня, Володимир Зеленський у новому відеозверненні різко розкритикував народних депутатів та Петра Порошенка.

Зеленський звинуватим поки що чинного президента у використанні свого становища, адже лише за останній тиждень Порошенко здійснив величезну кількість кадрових перестановок.

"Це нагадує мені туриста у єгипетському готелі: завтра додому, валізи спаковані, номер вже прибрали і нормальна вихована людина чекає на трансфер до аеропорту. Але не Порошенко. Він ніяк не заспокоїться. Тягне рушники, тапочки та бере усе підряд зі шведського столу. Я вас дуже прошу, здайте ключ, розрахуйтесь за міні-бар і вперед. Вам ще митницю і паспортний контроль проходити", - заявив Зеленський.

Як повідомляв портал Знай.ua, депутати знову перенесли дату інавгурації Зеленського

Також Знай.ua писав,у Зеленського розповіли, кого ми побачимо у Раді після інавгурації