Відомий телеведучий Савік Шустер, який нещодавно анонсував запуск нового ток-шоу, поділився думками щодо майбутнього президентства новообраного гаранта Володимира Зеленського та дав оцінку олігархічному підтексту влади в Україні.

Володимир Зеленський

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "ГОРДОН".

Шустер відзначив, що українська велика політика, на жаль, відрізняється від європейської насамперед ціллю, з якої люди ідуть "вершити державні справи".

"Що таке політика у нас? Боротьба за владу, щоб дістатися до бюджету. Але, взагалі-то, в політиці люди борються за владу, щоб зробити народові добре. Так повинно бути, принаймні", - вважає телеведучий.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Савік Шустер

Окрім того, він висловився про українських олігархів, які вже десятиліттями "роблять погоду" економіці та соціальним чинникам держави.

"Ми говоримо про олігархів негативно, тому що це люди, які отримують вигоди для себе… Але, в принципі, олігарх – це не завжди зло. Він може платником податків, меценатом. Він повинен бути опорою держави", - каже Шустер.

"Ріната Леонідовича Ахметова я дуже сильно поважаю за те, що він робить з "Шахтарем". Це подвиг! Але те, що сталося в Донецьку, вважаю великою помилкою на його рахунку".

Савік Шустер підкреслив, що з обранням нового президента Україна так само потребує оновлення та докорінних змін.

"Необхідна глибока соціальна реформа, перегляд всього, що є, починаючи від системи охорони здоров'я, освіти… Ми повинні переглянути все! Сподіваюся, у Зеленського все вийде."

"Ось на що я сподіваюся: що можна буде спробувати щось робити конструктивне, щоб люди поверталися, щоб діаспора зацікавилася, щоб Україна у підсумку стала центром європейського уваги…", - резюмував Шустер.

Нагадаємо, команді переможця президентських виборів Володимира Зеленського необхідно, щоб український парламент "приймав важливі рішення", а Верховну Раду, яка не працює, необхідно просто розпустити.

Володимир Зеленський

Про це в одному з нещодавніх інтерв'ю розповів радник Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Володимир Данилюк.

Як повідомляв раніше Знай.ua, чинний міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков затримається на діючій посаді лише до парламентських виборів.

Також Знай.ua писав про те, що радник новообраного президента Володимира Зеленського з питань оборони Іван Апаршин розкрив імовірні плани слуги народу відносно врегулювання ситуації на окупованому Донбасі.