Влада США попередила Євросоюз, що їх оборона становлять загрозу для десятирічної трансатлантичної інтеграції оборонної індустрії та військового співробітництва в рамках НАТО.

Передає El Pais

Видання стверджує, що в листі безліч політичних і економічних погроз. Це загрожує Євросоюзу в тому випадку, якщо Брюссель і далі буде просувати європейські проекти по розробці зброї з іншими державами.

Європарламент
Європарламент

Лист відправили відразу ж після того, як Європейський Парламент 18 апрел затвердив створення Європейського оборонного фонду.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

США виступають проти програми Постійного структурованого співробітництва (PESCO), яка спрямована на більш тісне співробітництво у сфері безпеки і оборони з участю 25 держав-членів Євросоюзу.

"США глибоко стурбовані прийняттям регламенту щодо Європейського оборонного фонду та загальними умовами PESCO" – свідчить лист.

Регламент дозволяє участь країн, що не входять в Євросоюз, в оборонних проектах.
Участь у проектах PESCO при цьому вимагає одностайної згоди всіх учасників програми, у зв'язку з чим Вашингтон побоюється, що таким чином США можуть бути усунені від участі.

Варто нагадати, щоДерждеп Сполучених Штатів Америки підтвердив інформацію про те, що посол Марі Йованович завершує свою роботу в Україні. У даний момент точна дата її від'їзду узгоджується з передачею президентської влади в Україні.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

За інформацією журналістів, в Держдепі назвали ротацію посла запланованої.

"Посол Йованович завершує свій трирічний дипломатичний термін у Києві в 2019 році, як і планувалося", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві США.

Нагадаємо, Правнук фашистського диктатора рветься в Європарламент

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Канада доб'є знесилену Росію новими санкціями

Також Знай.ua" писав про те, що Меркель озвучила останню пропозицію ЄС з Brexit