Начальник охорони Петра Порошенка Юрій Федоров призначений президентом заступником начальника Головного управління розвідки Міноборони. Про це повідомляє "Страна", посилаючись на власні джерела в АП.

Відомство очолює генерал-полковник Василь Бурба. Тепер Федоров буде його заступником.

Президент України, Петро Порошенко
Президент України, Петро Порошенко

За даними співрозмовника в АП, спочатку Федорову готували більш цікаве місце в Службі зовнішньої розвідки України, яка має безліч можливостей для роботи і всередині України.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Порошенка планували поставити Бурбу керувати СЗР, відправивши у відставку колишнього його керівника Єгора Божка. А Федорова зробити його заступником (раніше цю посаду обіймав скандально відомий Сергій Семочко).

Проте такою схемою проти американці, які з 2014 року узгоджують всі призначення керівників українських спецслужб. Тому Бурба залишився в ГУР, а Федорова "підсадили" до нього.

Нагадаємо, сотні прихильників новообраного президента Володимира Зеленського прийшли під Верховну Раду - люди вимагають від народних обранців визначитися із остаточною датою інавгурації.

Як повідомляв Знай.ua, сотні підприємців прийшли під КМДА - вони вимагають у Віталія Кличка припинити незаконні схеми та здирництво із бізнесменів.

Також Знай.ua писав, що журналіст "Наші гроші" Юрій Ніколов прокоментував скандал із нагородженням поки що чинним президентом Петром Порошенком директора "Дніпропетровського стрілочного заводу" Сергія Тараненко орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.