У київському аеропорту приземлився американський військово-транспортний літак CASA CN-235, який також використовується командуванням Сил спеціальних операцій ЦРУ.

Про приліт спецборта США до української столиці свідчать дані FlightRadar, де відслідковуються маршрути повітряних суден. Скрін опублікував Telegram-канал "Мілітарист".

Санкцію на використання цього літака дає особисто Директор Центрального розвідувального управління - Джина Хаспел, яка до цього обіймала посаду заступника директора Національної секретної служби із зовнішньої розвідки і таємних операцій.

З огляду на це, приліт американського спецборта вказує на те, що в Україну прибув хтось важливий. Найближча ключова подія - інавгурація обраного Президента України Володимира Зеленського, на якій буде присутній держсекретар США Майк Помпео, який в минулому очолював Центральне розвідувальне управління.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Отже, скоріш за все, метою того, хто прибув спецбортом, є підготовка до візиту Майка Помпео на інавгурацію Зеленського. Про це, зокрема, пише російський Telegram-канал razvedkanal.

Як вважає телеграм-канал, американські спецслужби будуть вербувати нових агентів впливу в рядах майбутньої влади. За даними каналу, в головному управлінні СБУ на вулиці Володимирській в Києві для співробітників ЦРУ відведено цілий поверх, а в даний час ведеться підготовка до передачі документів, що містять відомості про резидентуру і агентів. Нібито їх і відправлять спецбортом в секретні архіви в Ленглі.

Новий Президент України Володимир Зеленський повинен призначити нового главу СБУ, і кандидатура, за версією каналу, буде узгоджена з ЦРУ. Крім того, майбутнього українського президента нібито будуть ізолювати від впливу Коломойського. Олігарха чекають на Україну в кінці цього тижня.

"Ймовірність затримання і доставки Коломойського на територію США після його прильоту до Києва велика", - зазначає Telegram-канал.

Нагадаємо, Рада відклала розгляд питання про інавгурацію Зеленського на 15 травня.

Причиною назвали те, що комітету не вдалося отримати всі постанови щодо дати інавгурації.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готовий проект розпуску Верховної ради

Також Знай.ua писав, У ВР з'явився вже шостий проект щодо інавгурації Зеленського