Радник новообраного президента Володимира Зеленського Руслан Рябошапка прокоментував відставку глави Конституційного суду Станіслава Шевчука.

Станіслав Шевчук

Відповідну заяву він озвучив для українських ЗМІ.

Радник Зеленського вважає, що відправлений у відставку глава Конституційного суду не сприймався на цій посаді іншими суддями.

"Один з головних факторів – це особистісне неприйняття фігури Станіслава Шевчука як глави Конституційного суду іншими суддями КС. Багато судді КС скаржилися на те, що самі процедури в КС здійснювалися не так, як це передбачено законом, а часто керувалися в ручному режимі головою суду, було багато інших процедурних порушень. Це все накопичувалося протягом певного періоду, і, зрештою, вилилося у таке рішення суддів КС", - заявив радник слуги народу.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Руслан Рябошапка

Рябошапка додав, що оперативним обранням нового голови КС Наталі Шаптали судді продемонстрували зрілість і свідомість, і таким чином не створили проблему для прийняття присяги новообраним президентом Зеленським.

Наталя Шаптала

Говорячи про нинішній розгляді в КС закону "Про очищення влади", радник Зеленського нагадав, що згідно з висновками Венеціанської комісії в певні положення цього закону необхідно було внести зміни, оскільки ці положення грубо порушують права людини.

"Вищезазначені зміни були підготовлені Міністерством юстиції, але вони чомусь не були внесені в закон. Власне, через це і виникла проблема з конституційністю цього закону. Тепер КС повинен дати відповідь на це питання, і думаю, що його позиція буде близькою або, принаймні, точно буде враховувати позицію Венеціанської комісії Ради Європи", - резюмував Рябошапка.

Нагадаємо, у вівторок, 14 травня, стало відомо про те, що новим главою Конституційного суду України стала Наталія Шаптала. Про це повідомило виданню "Інтерфакс-Україна" власне джерело.

Як повідомляв раніше Знай.ua, начальник охорони Петра Порошенка Юрій Федоров призначений президентом заступником начальника Головного управління розвідки Міноборони.

Також Знай.ua писав про те, що журналіст "Наші гроші" Юрій Ніколов прокоментував скандал із нагородженням поки що чинним президентом Петром Порошенком директора "Дніпропетровського стрілочного заводу" Сергія Тараненко орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.