У п'ятницю, 17 травня, стало відомо про те,що Ірина Луценко подала у відставку з посади представниці президента Петра Порошенка у Верховній Раді.

Ірина Луценко
Ірина Луценко

Про це повідомляє Hromadske.UA з посиланням на джерела у парламенті.

Варто нагадати, що відставці представниці чинного гаранта передувало рішення окружного адмінсуду Києва, який заборонив представнику чинного президента України Петра Порошенка в парламенті Ірині Луценко виступати на погоджувальній раді у Верховній Раді.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Окружного адміністративного суду міста Києва.

За інформацією юристів, таке рішення було прийнято за позовом народного депутата від фракції "Батьківщини" Сергія Власенка до голови Верховної Ради України Андрію Парубію. В задоволенні решти позовних вимог було відмовлено.

суд
суд

"Мотивом для ухвалення Окружним адміністративним судом міста Києва такого рішення стало те, що згідно із законом України "Про регламент Верховної Ради України" не передбачено надання на засіданнях погоджувальної ради слова для виступу представникові президента України", - зазначено в повідомленні суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 10 травня, відбувся допит чинного президента Петра Порошенка у справі розстрілів на Майдані.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу ZIK. За його словами, домовленість про допиті була прийнята напередодні.

"Як мені повідомили, вже допитують слідчі. Можливо вже і закінчили допитувати Президента", – розповів Горбатюк.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі активно обговорюють ситуацію з роздачею нагород чинним президентом України Петром Порошенком.

Також Знай.ua писав про те, що через 24 дні після того, як Порошенко програв вибори, гарант почав призначати і звільняти кадри.