У п'ятницю, 17 травня, фракція "Народний фронт" оголосила про вихід з коаліції Верховної Ради. Команда новообраного президента Володимира Зеленського відреагувала на таке рішення.

Відповідне повідомлення з'явилося на сторінці "Зе!Команди" у соціальних мережах.

"Сьогодні одна з фракцій у Верховній Раді вирішила вийти з "коаліції". Але як можна вийти з того, чого немає? Фактично коаліції не існує вже три роки — з того часу, як її залишили низка депутатів. Тож нинішня гра у парламенті — чергове свідчення того, що депутатам байдуже до людей, які їх обрали. Подовжити своє безтурботне існування для них важливіше", - йдеться у повідомленні.

Також у команді Зеленського додали, що Україна потребує значних змін. Для реалізації цього необхідний "дієздатний парламент".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Володимир Зеленський: біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика

"Однак хочемо нагадати, що країна потребує змін і глибинних реформ. Це — запит українського народу. І для його реалізації потрібен дієздатний парламент", - додали у повідомленні "Зе!Команди".

Зазначимо, що раніше спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков заявляв, що новообраний президент ініціювати розпуск Верховної Ради. Однак, якщо у ВР оголосять про відсутність коаліції, то парламент матиме 30 днів на створення нової.

Рішення про вихід "Народного фронту" прийняли на засіданні фракції за участі Арсенія Яценюка. За відповідне рішення проголосували одноголосно.

Таким чином голова Верховної Ради Андрій Парубій повинен оголосити про запуск 30 днів для створення нової коаліції. Тобто новий президент впродовж 30 днів не зможе розпустити парламент на підставі відсутності коаліції.

Верховна Рада
Верховна Рада

Однак крім членів фракцій коаліції туди ще хтось може входити. Наприклад, мажоритарники. Цей пункт свого часу роз'яснював Конституційний суд. Відповідно, факт створення коаліції є. А факту її розпаду немає. Зазначимо, швидше за все в коаліції немає 226 осіб. Але це ніде не зафіксовано. Щоб зафіксувати факт розпаду потрібно оголошення про це глави парламенту.

Нагадаємо, що у Зеленського пояснили, що не так з інавгурацією: "Вирішили насолити".

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський зустрівся з послом Китаю: про що домовилися сторони.

Також "Знай.uа" писав, команда Зеленського вирішила запитати, що українці думають про розпуск Верховної Ради.