Днями політичний консультант новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів про загрози, які можуть завадити слузі народу виконати дані українцям обіцянки.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Однією з таких загроз він вважає закон, який мав обмежити повноваження президента, передає КРАПКА.

Чи виконає новий президент заплановане, покаже час. Однак українцям не варто забувати про топ-обіцянок Володимира Зеленського, які слуга народу планує втілити у життя на посту глави держави.

  • Вихід із бізнесу

Володимир Зеленський казав, що має намір повністю вийти зі структур "Кварталу-95" до осінніх парламентських виборів.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Я виходжу з бізнесу – я виходжу зі студії Квартал-95. Я не буду виходити п’ять років, як хтось з якоїсь фабрики. Тобто я перестаю бути комусь партнером", – сказав він і зазначив, що передає повноваження.

"Слуга народу" (Квартал 95)
"Слуга народу" (Квартал 95)

  • Закон про імпічмент і зняття недоторканності з депутатів та суддів.

"Іду на п’ять років і пропоную один з перших законів – закон про імпічмент. Також подам законопроекти "Про зняття недоторканності з президента України, народних депутатів і суддів", "Про імпічмент президента України", "Про відкликання народного депутата України", – казав новообраний президент у ефірі "Право на владу".

  • Законопроекти про народовладдя.

"Мій перший законопроект – "Про народовладдя". У ньому ми разом закріпимо механізм, за яким тільки народ України буде формувати основні завдання для влади через референдуми та інші форми прямої демократії. В сучасній Україні це повинно відбуватись із максимальним використанням новітніх технологій", – ідеться в документі.

Володимир Зеленський

  • Новий Виборчий кодекс.

У команді Зеленського заявили, що вимагатимуть запровадження нового Виборчого кодексу оскільки добре розуміють, що нинішньому складові Ради це невигідно.

  • Перезапуск реформи судів і силових структур, а також антикорупційної інфраструктури.

Пріоритетом для команди Зеленського буде боротьба з корупцією, "наведення порядку в судовій системі", реформа СБУ та створення Служби фінансових розслідувань, яка візьме на себе частину функцій СБУ та Нацполіції.

Олександр Данилюк
Олександр Данилюк

  • Запровадження одноразової "нульової декларації" для бізнесу.

    "Усі роки влада штучно створювала ситуацію, за якої чесно вести бізнес в Україні для підприємця було практично неможливо. Тому ми запровадимо одноразову "нульову декларацію" для бізнесу. Кожен бізнесмен за 5% зможе задекларувати та легалізувати свої доходи. Отримані кошти підуть на зменшення тарифного навантаження для малозабезпечених. Пройшовши "економічне чистилище", кожен отримає шанс у подальшому чесно вести бізнес у країні", – ідеться в передвиборчій програмі Зеленського.

Нагадаємо, новообраний президент Володимир Зеленський вважає, що Верховна рада навмисно затягує його інавгурацію.

Як повідомляв раніше Знай.ua, політтехнолог новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков поділився планами слуги народу щодо дати інавгурації.

Також Знай.ua писав про те, учитель історії з т\с "Слуга народу" на екранах стає президентом країни.