Новообраний президент Володимир Зеленський вже підготував указ про розпуск Верховної Ради у зв'язку з відсутністю парламентської коаліції.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Зокрема , відзначається, що указ президента Зеленського датується 20 травням, день коли планується інавгурація новообраного гаранта.

"Якщо протягом одного місяця у Верховній Раді України відсутня коаліція депутатських фракцій, яка б відповідала вимогам статті 83 Конституції України, то президент України має право достроково припинити повноваження Верховної Ради", – йдеться в документі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

В указі постановляється:

1. Припинити достроково повноваження Верховної Ради восьмого скликання.
2. Призначити позачергові парламентські вибори на 14 липня 2019 року.
3. Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування позачергових виборів.
4. Центральній виборчій комісії забезпечити їх підготовку та проведення.

Варто нагадати, що 20 травня відбудеться інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського - її розділять на три етапи.

Перший етап інавгурації - присяга та затвердження у Верховній Раді. Після цього, на другому етапі почнеться низка дипломатичних зустрічей з міжнародними і титулованими гостями в Маріїнському палаці.

Нагадаємо, новоспечений президент України Володимир Зеленський не представляє інтереси олігарха Ігоря Коломойського і ніколи не буде чиєюсь маріонеткою. Так, за словами Зеленської, її чоловіка і Коломойського пов'язують тільки питання бізнесу. Крім того, вона згадала цікаву ситуацію, яка сталася в 2015 році. Тоді Зеленський буквально кричав на Ігоря Коломойського.

Як повідомляв "Знай.ua", журналіст Олександр Дубінський розповів, що депутати намагаються заблокувати розпуск парламенту, що планує зробити новообраний президент Володимир Зеленський. Однак коаліції у ВР не існує вже давно.

Також "Знай.ua" писав, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни. Але чи зможе в дійсності актор-сатирик стати головнокомандувачем.