Інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського запланували на 20 травня. Відповідне рішення прийняла Верховна Рада на засіданні 16 травня – за проголосували 315 нардепів. Хоча команда Зеленського вимагала, аби процедуру інавгурації і присяги нового президента провести 19 травня - у вихідний день.

Кияни та гості столиці! Вибачте, будь ласка, за незручності у звязку з інавгурацією 20-го травня!

Geplaatst door Володимир Зеленський op Zaterdag 18 mei 2019

Сьогодні Володимир Зеленський звернувся до українців на офіційній сторінці в соцмережі і пояснив, чому він прагнув інавгурації саме 19 травня. Він оприлюднив відео із назвою: "Кияни та гості столиці!
Вибачте, будь ласка, за незручності у звязку з інавгурацією 20-го травня!"

"Ми наполягали, щоб інавгурація відбулась 19 травня - у вихідний день, щоб не створювати проблеми і автомобільні затори для киян. Ну, вже Рада, як проголосувала, так проголосувала, що там жалітися?! Але хочу сказати, що буде досить багато іноземних гостей, тому значну частину Києва буде перекрито. Тому вибачте нас, вибачте Верховну Раду. Рада створила незручності нам, ми обіцяю - зробимо їм", - сказав Зеленський.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Очікується, що процедура інавгурації пройде за традиційним сценарієм далекого 2004 року. Відкриватиме засідання Ради, як і завжди, її голова Андрій Парубій, а транслювати подію має "Суспільне" на власних та всіх інших загальнонаціональних телеканалах.

Спершу у залі парламенту виконується державний гімн, і лише після цього спікер повідомляє про гостей інавгурації та надає слово голові Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, Володимир Зеленський: біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика.

Як повідомляв Знай.uа, інавгурація Зеленського: команда слуги народу шокувала відмовою.