Найімовірніше датою проведення дочасних виборів до Верховної Ради буде названо 14 липня 2019 року. Про дату володіє інформацією поінформоване джерело. Про це пише УНН.

Варто відзначити, що оголошення про дочасні вибори стане наступним кроком за розпуском Верховної Ради. Про це Зеленський оголосить одразу після інавгурації.

Як повідомило джерело, найімовірнішою датою проведення дочасних виборів до Верховної Ради швидше за все буде 14 липня.

Крім того, сам Зеленський пообіцяв парламенту незручності, ймовірно, тим самим натякаючи на розпуск ВР. Згідно діючого законодавства у Верховної Ради є 30 днів для створення нової коаліції.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз думки про можливий розпуск Ради розділилися, адже формально під час формування коаліції розпуск парламенту неможливий, а надалі розпуск Ради блокується тим, що до завершення її каденції залишилося менше ніж півроку.

Якщо розглядати політичну доцільність для команди Зеленського дочасні вибори можна вважати бажаними. Президент повинен мати більшість у парламенті, на яку він міг би сподівватися задля виконання своїх передвиборчих обіцянок. Також уряд, підконтрольний лояльній до президента парламентській більшості.

Згідно із Конституцією, Верховну Раду не можна розпускати за шість місяців до завершення її повноважень. Ці повноваження закінчуються 27 листопада 2019 року - саме тоді мине п'ять років з дня, коли депутати склали присягу. Таким чином, останньою датою, коли президент має право розпустити парламент, є 27 травня, кажуть експерти. Звісно, якщо у нього для цього є підстави.

Зараз представники команди Володимира Зеленського кажуть про те, що такі підстави є - це відсутність коаліції у Верховній Раді.

Нагадаємо, Зеленський знайшов заміну Клімкіну, Грицаку і Райніну, - ЗМІ.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський прийняв рішення, яке остаточно "поховає" Раду: опубліковано документ.

Також портал Знай.uа писав, Зеленський звернувся до українців з терміновою заявою: "Дивлячись людям в очі".