Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраного Президента України Володимира Зеленського. Він написав листа, висловивши підтримку мирному врегулюванню на сході України і запевнив у підтримці ООН України.

Про це йдеться у копії листа від 13 травня, яка є у розпорядженні українських журналістів, акредитованих при ООН.

"Хочу висловити мої щирі привітання і найкращі побажання у зв’язку з Вашим обранням на посаду Президента України", - сказано у документі.

Генсек ООН написав, що впевнений, за президентства Зеленського Україна і надалі матиме "відмінні стосунки" з ООН. За словами європейського політика, Координатор системи ООН в Україні, як і вся місцева команда організації, всебічно підтримуваьтмуть у втіленні Україною цілей сталого розвитку ООН до 2030-го року, а також сприяти проведенню реформ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Користуючись нагодою, хочу висловити повну підтримку ООН надзвичайно важливих зусиль Нормандської четвірки, Тристоронньої контактної групи у Мінську та Організації з безпеки та співробітництва у Європі у вирішенні конфлікту на сході України. Закликаю всі сторони оживити дипломатичні зусилля у дусі конструктивного діалогу, маючи на меті втілення Мінських домовленостей", - додав він.

Генсек підкреслив, що ООН віддана суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів.

"Бажаю Вам всіляких успіхів у виконанні покладених на вас зобов’язань та запевняю, що ООН готове Вас у цьому підтримувати", - зазначив генсек ООН.

Нагадаємо, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готовий проект розпуску Верховної ради

Також Знай.ua писав, Зеленський викликав Луценка на килим.