Після закінчення інавгурації в кабінеті спікера Андрія Парубія зібралися прем'єр-міністр Володимир Гройсман і колишній президент Петро Порошенко. Вони зібралися думати, що робити далі. Про це розповів народний депутат Сергій Лещенко. Новина стала холодним душем для більшості депутатів.

"Президент Володимир Зеленський під час своєї інавгураційної промови оголосив про розпуск Верховної Ради. До проведення дострокових виборів Зеленський також закликав прийняти нові закони про вибори, про скасування депутатської недоторканності, про незаконне збагачення. Після закінчення інавгурації в кабінеті спікера Андрія Парубія зібралися прем'єр-міністр Володимир Гройсман і колишній президент Петро Порошенко. Вони зібралися думати, що робити далі", - заявив Лещенко.

"Моя думка - Верховна Рада має оголосити про підтримку дострокових виборів. Не може політичний орган з рейтингом декілька відсотків боротися проти сценарія президента, який має 73 відсотки. Для цього керівництво Ради має ініціювати позачергові засідання та домовитися з новообраним президентом Зеленським про відтермінування указу про розпуск", - зазначив Лещенко.

Президент України Володимир Зеленський під час інавгурації заявив, що розпускає Верховну Раду України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

"Народні депутати, ви призначили самі інавгурацію в понеділок, робочий день. Я бачу в цьому плюс. Це означає, що сьогодні вечірок не буде. Будемо з вами працювати. Тому я дуже вас прошу прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс", - сказав він перед цим.

Зеленський озвучив вимогу щодо "відкритих списків" і додав, що просить звільнити з посади голови Служби безпеки України, генерального прокурора, міністра оборони.

"І це далеко не все, що ви можете зробити. Але для початку досить. У вас на це буде два місяці. Зробіть це і повісьте медалі собі. Я розпускаю Верховної Ради восьмого скликання, "Слава Україні"", - у притаманному дусі сказав Президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський отримав приємний привіт від Європи: висловлюємо повну підтримку.

Як повідомляв "Знай.uа", Міністр оборони Степан Полторак подав у відставку, - ЗМІ.

Також портал "Знай.uа" писав, у команді слуги народу Володимира Зеленського заявили, що план дій новообраного президента в перші 100 днів на посаді готовий на 95%.