Спільну партію для участі у парламентських виборах домовилися створити міські голови Харкова і Одеси Геннадій Кернес і Геннадій Труханов. Припускають, що фінальні переговори відбулися кілька днів тому. Про це повідомляє Lb.ua з посиланням на власні джерела.

Швидше за все мова йде про формування умовної "партії мерів" з прицілом на електорат південного сходу. Завдання - участь у парламентських виборах. Передбачається, що виборчий список очолить Кернес.

Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Можливо, формальної базою об'єднання стане партія Геннадія Труханова "Довіряй справах" (для дотримання вимоги Мін'юсту про тривалості реєстрації політсил, які мають намір брати участь у виборах).

Крім того, союзники розраховують на інформаційну підтримку холдингу "1 + 1".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Труханов у суді
Труханов у суді

"Я підтверджую, що переговори були. І не тільки з Трухановим. Але конкретики поки немає. На даному етапі мова про те, що об'єднуються мери, а технічні деталі уточнимо пізніше", - сказав Геннадій Кернес.

У свою чергу Геннадій Труханов ці відомості також підтвердив, зазначивши:

Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

"Ми з Кернесом знаємо один одного давно, а муніципальні депутати наших міст мають безліч спільних проектів, тісно співпрацюють. Абсолютно закономірно, що, спираючись на таку базу, ми задумалися про те, щоб далі просувати позитиви, напрацьовані в наших містах ".

Українці до речі вже оцінили ідею і навіть присвоїли свою назву:

"Еб * ть, нас чекає ватна суперпартія двох Геннадіїв", - коментують в каналі ХХ.

Нагадаємо, після закінчення інавгурації в кабінеті спікера Андрія Парубія зібралися прем'єр-міністр Володимир Гройсман і колишній президент Петро Порошенко.

Як повідомляв Знай.ua, відбулася церемонія інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського у Верховній Раді. Також Знай.ua писав, що ЦВК прокоментувала рішення Зеленського розпустити Раду.