В українській політиці існує якийсь магічний символізм – певний знак під час інавгурації глави держави визначає долю його президенства.

Про це розповів журналіст Сергій Лямець в відео-інтерв'ю виданню Politeka.

За словами журналіста, в Україні склалася певна традиція - перша подія політичного життя президента стає символом його кар'єри в майбутньому. Як приклад журналіст наводить "знаки", які були під час інавгурації попередніх президентів – у Ющенка не полетів голуб, у Януковича закрились двері, а в Порошенка – знепритомнів солдат.

Таким чином, Лямець бачить символ і в тому, що під час інавгурації Зеленського впало посвідчення президента.

"У Петра Порошенка на інавгурації, на жаль, впав солдат, у Віктора Януковича - зачинилися двері. І ось те, що впало посвідчення з рук військового, зауважте, потенційно означає ризик того, що на військовому питанні Володимир Зеленський може втратити мандат", - припускає Лямець.

Нагадаємо, на інавгурації Володимира Зеленського стався конфуз. Посвідчення президента України впало на підлогу після вручення його Володимиру Зеленському.

Згідно церемонії інавгурації Зеленський отримав посвідчення і передав його одному із співробітників почесної варти, поклавши на спеціальну церемоніальну подушечку. Через кілька секунд, посвідчення зісковзнуло на підлогу, але його підняв хтось із учасників церемонії і поклав на місце.

Нагадаємо, 20 травня відбулася інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський озвучив наступні дії після інавгурації

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Також Знай.ua писав, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраного президента України Володимира Зеленського.