Радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко пояснив зв'язок між достроковими парламентськими виборами в Україні та кредитом МВФ.

Володимир Зеленський

Відповідними коментарями він поділився у коментарях для ЗМІ.
Устенко підкреслив, що проведення дострокових парламентських виборів та формування нової коаліції дозволить Україні досягти підписання нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

МВФ
МВФ

"Україна просто зобов'язана зробити все можливе, щоб залишитися в програмі з Міжнародним валютним фондом. Нас чекають великі виплати - і в цьому році, і в наступному, і МВФ потрібен для фінансової стабільності в середньостроковій перспективі... Я бачу ризик - це те, що не було зроблено те, що було обіцяно по антикорупційної порядку денному", - зазначив Устенко.

Олег Устенко

За словами радника Володиммира Зеленського, вихід з цієї ситуації можливий лише через дострокові вибори, формування нової коаліції в новому парламенті і вихід на нову програму співпраці з МВФ вже восени.
При цьому економіст додав, що також можливий варіант, коли українська сторона і МВФ досягнуть "передомовленостей" в поточній програмі (в сфері антикорупційного порядку), в результаті яких Україна отримає поступки від керівництва фонду, і буде продовжена поточна програма.
Економіст підкреслив, що для України важливий сам факт продовження співпраці з МВФ, а не факт отримання 2,5 млрд доларів, оскільки від цього також залежить і отримання макрофінансової допомоги від інших міжнародних фінансових інституцій.

"Більш важливий сигнал, ніж сам по собі обсяг фінансування", - резюмував Олег Устенко.

Нагадаємо, у понеділок, 20 травня, у будівлі Верховної Ради України відбулась церемонія інаугурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.