В Україні у гіпермаркетах, супермаркетах і на території інших продовольчих магазинів з площею від 2,5 тис. кв. м зобов'яжуть встановлювати громадські туалети.

Про це з посиланням на рішення Міністерстві регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ повідомляє видання "Українські Новини".

На кожні 600 кв. м повинні будуть встановити як мінімум один "санітарний прилад" (унітаз). При цьому мінімальна кількість унітазів – 4.

Туалетні кімнати повинні бути окремими для чоловіків і жінок і обов'язково мати універсальну кабіну для людей з інвалідністю. Зазначена норма набере чинності з 1 серпня.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе готова очолити уряд у перехідний період. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Наскільки я знаю по законодавству, в такому випадку це рішення президента, має бути указ щодо того, хто буде виконувати обов'язки прем'єра, якщо буде проголосована відставка уряду. Відмовлятися від відповідальності я не звикла", - зазначила Климпуш-Цинцадзе, відповідаючи на питання, чи готова вона очолити уряд в перехідний період.

Вона також зазначила, що вже отримала пропозиції щодо участі у парламентських виборах. Проте не сказала, від яких саме політсил.

Також повідомлялося, що з'явилася інформація, що у вівторок, 21 травня міністр оборони України Степан Полторак вранці приїхав в Адміністрацію президента України для зустрічі з Володимиром Зеленським.

За інформацією ЗМІ, главу Міноборони терміново викликав президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Порошенко налякав українців на інавгурації Зеленського.

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський зробив гучну заяву за день до інавгурації.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського показали детальну програму інавгурації.