Олена Зеркаль прокоментувала свою відмову від посади заступника глави Адміністрації президента.

Володимир Зеленський

Про це повідомляє КП в Україні.

Варто нагадати, що увечері 21 травня президент України Володимир Зеленський підписав указ №309, яким призначив Олену Зеркаль заступником глави Адміністрації президента.Однак документ видалили із сайту за лічені години.

Олена Зеркаль

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

В самій Адміністрації нічого поки не коментували, проте Олена Зеркаль попросила не панікувати.

"Дякую за всі ваші емоції (без винятку). Вони надихають! Парадокси указу 309 породжують чутки і нерозуміння. Особисто я не люблю таким чином тримати людей в напрузі. Тому ввечері дам чітке пояснення. Зараз можу сказати - питання не в посаді, - написала Зеркаль на своїй сторінці у Facebook.

В якому статусі знаходиться указ №309 зараз поки незрозуміло. Однак, формальною причиною для такого парадоксу могла стати посаду Зеркаль в Кабміні. Справа в тому, що вона все ще залишається заступником міністра закордонних справ України Павла Клімкіна і не може паралельно мати посаду в Адміністрації президента.

У той же час джерела видання "Українська правда" в команді Зеленського повідомили, що Зеркаль сама відмовилася від запропонованої посади. Нібито вона погоджувалася бути тільки уповноваженим з питань міжнародних судів України щодо Росії, а не заступником глави Адміністрації Богдана.

Нагадаємо, у середу, 22 травня, стало відомо про те, що президент Володимир Зеленського призначив Андрія Геруса представником президента у Кабінеті міністрів України.

Андрій Герус

Про це йдеться на сайті президента.

Як відомо, раніше Зеленский представив Геруса як свого радника в питанні енергетики.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Зеленського стверджують, що Зеркаль відмовилася від посади, однак причину відмови не називають. Зеркаль начебто погоджувалася бути лише уповноваженим з питань міжнародних судів України щодо Росії, а не заступником глави.