Родичі політв'язнів, незаконно захоплених Росією, і правозахисники звернулися до президента Володимиру Зеленському.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, кримська правозахисна група звернулась до президента Зеленського, нагадавши йому що питання звільнення полонених українців дуже важливе.

"Висловлюємо щиру подяку за увагу до долі наших рідних і закликаємо вас зробити все можливе, щоб шанс налагодити переговори з Російською Федерацією не був загублений, а ми дочекалися повернення наших рідних", - сказано в листі.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того родичі полонених і правозахисники нагадали, що Росія ще з 2014 року переслідує українських громадян виключно за політичними мотивами. За їх словами понад 100 українців стали жертвами незаконних переслідувань і арештів за цілком сфабрикованими справами.

При цьому вони закликали президента ввести спеціальну посаду уповноваженого з питань звільнення полонених, створити координаційну раду з питань звільнення заручників при Адміністрації президента, який об'єднав би міністерства, відомства, служби, громадські та правозахисні організації; публічно підтримати законопроект про правовий статус та соціальні гарантії осіб, незаконно позбавлених волі; сприяти удосконаленню санкцій політики України проти РФ; підтримати міжнародні санкції; публічно підтримати законопроект про зміни до Кримінального кодексу, який встановлює відповідальність за злочини проти людяності.

Нагадаємо, у Донецькій області вісім українських військовослужбовців відхилилися від встановленого маршруту біля Новотроїцького. З'явилася інформація, що їх затримали путінські бойовики. За інформацією штабу ООС, командування намагається визначити точне місцезнаходження військових і повернути їх на територію, підконтрольну українському уряду.

Як повідомляв "Знай.ua", в ефірі одного з українських телеканалів глава Адміністрації Президента України Андрій Богдан заявив, що команда слуги народу Володимира Зеленського посилає Російській Федерації сигнали про готовність йти на компроміс у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі.

Також "Знай.ua" писав, що на річницю арешту українського режисера і письменника Олега Сенцова ряд діячів культури провели акцію під назвою "Садіть квіти, а не людей”.