У середу, 22 травня, стало відомо, що глава МЗС Павло Клімкін і постійний представник України при НАТО Вадим Пристайко активно просувають тему подвійного громадянства для українців, котрі проживають в інших країнах. Про це Клімкін повідомив на своїй сторінці у Facebook .

"Вчора разом з Вадимом Пристайко поговорили з делегацією Світового конгресу українців. Домовилися продовжувати просувати тему подвійного громадянства для закордонних українців, які хочуть і готові допомагати реформувати Україну", – написав глава МЗС.

Також Клімкін заявив про створення при Конгресі спеціальної юридичної групи з метою легалізувати в країні подвійне громадянство, назвавши це "важливою для українців і України ініціативою".

Нагадаємо, що Кабмін може обмежити строк дії звичайних паспортів та зобов'язати українців отримати нові пластикові ID-карти. Про це свідчить проект закону №10311.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що йде у відставку з посади.

Також портал Знай.uа писав, що політолог Михайло Давидюк відповів на низку актуальних запитань українців, які стосуються подвійного громадянства і назвав ризики, пов'язані з ним.