Президент Володимир Зеленський поділився амбітними планами щодо впровадження інноваційних проектів в Україні у четвер, 23 травня, під час виступу на iForum.

Володимир Зеленський

"Говорячи про інновації та політиці, я хочу сказати, що чиновники, політики та інновації — це два різних світи, і це катастрофа. Таке відчуття, що люди з інноваціями і політики живуть на різних планетах. Чиновники, як правило, використовують лише 4 слова: інновація, діджіталізація, "гіперлуп" та Ілон Маск. Після цього вони кажуть, що "ми все сказали і треба щось міняти. Я один поміняти нічого не зможу, ми повинні зробити це разом, адже у вас всіх мізків більше, ніж у мене", — заявив Зеленський.

Слуга народу додав, що не хочеть давати порожні обіцянки, типу того, що за п'ять років в Україні буде 100500 заводів Tesla, сполучені Hyperloop, і Ілон Маск буде розрізати червону стрічку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Але ми дійсно можемо зробити багато чого разом", — вважає глава держави.

Президент навів у приклад Йогана Гутенберга, який винайшов друкарський прес, і тим самим перевернув епоху.

"Але сьогодні таких відкриттів, які розривають світ, відбувається по кілька на рік, і я радий, що живу в такий час".

Володимир Зеленський

Президент підкреслив заявив, що Україна повинна рухатися шляхом інновацій.

"Як силовик може шантажувати вас виїмкою документів, якщо документи — цифрові? Як черговий рейдер може змінити власника в реєстрі, якщо цей реєстр на блокчейне? Це неможливо. Як це зробити? Мені подобається підхід Apple — кращих співробітників збирають разом, і їх завдання — визначити, яку галузь компанія може технологічно розірвати сьогодні. Для того, щоб зробити низькі тарифи — потрібно рухатися до відновлюваної енергії. Щоб поліпшити якість транспорту, потрібно розвивати еко-транспорт", - резюмував слуга народу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і його команда з 27 травня 2019 року запускають онлайн-проект "Ліфт", який стане своєрідною "платформою" для всіх бажаючих представляти ідеї щодо цифровізації держави та впровадження інноваційних технологій.

Володимир Зеленський

Про це Володимир Зеленський та його радник Михайло Федоров заявили під час "iForum" у Міжнародному виставковому центрі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.