Львів'яни вимагають відставки мера - Садовому закидають абсолютну бездіяльність і заохочення корупції серед підлеглих.

У Львові в понеділок, 27 травня, активісти та учасники бойових дій вийшли на акцію протесту з вимогою відправити у відставку міського голову Львова Андрія Садового. Про це повідомляє місцеве видання "Вголос".

Згідно інформації ЗМІ, відразу після початку акції Львівську міську раду закрили для відвідувачів, а вхід оточила "Муніципальна варта". Причину таких дій у ЛМР не коментують.

Учасники акції протесту вимагають відправити у відставку не лише міського голову, але і його заступників. Активісти встановили перед приміщенням Ратуші кілька наметів, де збираються знаходитись доти, поки Садовий не покине пост мера Львова.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Активісти також встановили на площі біля ратуші манекен Андрія Садового, в якого з кишень вивалюються долари.

"Ми вимагаємо відправити у відставку Андрія Садового та його заступників. Через них у місті багато проблем і безгосподарність. Ми тут чергуватимемо доти, поки цього не станеться. Також ми тут малюємо Лиса Микиту – він символізує нашого мера. Ми тут підібрали специфічну колористику: хочемо показати, що Андрій Іванович насправді не рудий, а голубий", – заявив у коментарі виданню керівник ГО "Рабів до раю не пускають" Іван Спринський.

За словами Спринського, за роки роботи Садового накопичилося достатньо підстав, щоб його законно зняти з посади: це божевільна корупція його підлеглих, безлад в комунальній сфері, транспортні та інфраструктурні біди міста.

Мер Львова Андрій Садовий вже прокоментував проект постанови про відставку, який готують депутати Львівської міської ради від БПП і "Свободи".

Садовий зазначив, що поява цієї постанови - це спроби деяких політичних сил скористатися ситуацією в країні, для досягнення власних цілей. Він додав, що переконаний, що громада Львова не дозволить дестабілізувати ситуацію в місті. Про це повідомляє на сайті ЛМР.

Нагадаємо,від Садового тікають нардепи. Народні обранці пояснили, пояснили, що стало причиною рішення залишити "Самопоміч".

Як повідомляв портал Знай.ua,Андрій Садовий заявив, що готовий боротися за крісло прем'єр-міністра.

Також Знай.ua писав, мер Львова зібрався воювати з місцевим бізнесом