Політолог та співзасновник Інституту майбутнього Юрій Романенко проаналізував політичну ситуацію перед достроковими парламентськими виборами в Україні та розкрив бачення першочергових завдань Володимира Зеленського на посту глави держави.

Про це він розповів у інтерв'ю каналу Ukrlife.TV.

"Цьогорічні президентські вибори зламали багато стереотипів. Про те, що молодь не ходить на вибори, про те, що аудиторія Зеленського - безхребетні амеби, які крім "ги-ги" нічого не мислять і на вибори не прийдуть. В сумі таке сприйняття - політологів, прихильників Порошенка та самих політиків призвело до того, що Зеленський виграв із шаленим відривом. Неможливе стало можливим - такий лейтмотив його виборчої кампанії", - вважає Романенко.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Тому ми повинні відходити від стереотипів, що влітку на парламентських виборах люди не будуть активними. Країна змінилася. Порошенко зараз намагається мобілізувати свій електорат, компанія коротка, і він хоче відігратися", - заявив політолог.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Романенко пояснив "маневри" Порошенка перед парламентськими виборами.

"З боку Порошенка постійно "вбризкують" розкольницькі теми, однак вони не працюють на стільки, на скільки він розраховує. Це просто надутий "мильний пузир" перемог", - каже експерт.

"Люди втомилися від Порошенка. Він намагався монополізувати все - починаючи від фінансової системи, де він вибив купу банків, - це по суті, кровоносна система економіки, яку він намагався підлаштувати під себе. І у нього це вийшло. Тому мотивація олігархів відносно Порошенка була вагома, щоб його прибрати. Точно так вийшло і з Януковичем, який так само намагався усе монополізувати".

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Порошенко спочатку не розцінював Зеленського як серйозного суперника, і в цьому його головна помилка. Усю міць адмінресурсу, "ботоферму" та медіа він направив на послаблення позицій Юлії Тимошенко. У нього це вийшло, але переміг Зеленський", - резюмував Романенко.

Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Нагадаємо, радник новообраного українського президента Зеленського та екс-спікер його передвиборчого штабу Дмитро Разумков очолить партію "Слуга народу" на виборах до Верховної Ради.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Адміністрації Володимира Зеленського прокоментували петицію про відставку глави держави, зареєстровану на його офіційному сайті.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.