Верховна Рада змінила межі Бахмутського району Донецької області, збільшивши його територію на 71,7 гектара земель і включивши в нього село Гладосове.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що за постанову проголосували 230 народних депутатів. При цьому відомо, що прийняття цієї постанови покликано значно полегшити отримання жителям Гладосового пенсій і соціальної допомоги.

Варто відзначити, що село Гладосове находилося в межах неконтрольованої України території (Гольмівскій сільрада Горлівської міської ради Донецької області), а в даний час повернуто під контроль української влади.

Варто нагадати, що 20 травня новообраний президент Володимир Зеленський заявив про розпуск парламенту. Вже на наступний день він підписав відповідний наказ. Представники президента кажуть, що парламент потрібно оновити, щоб туди прийшли нові, прогресивні, молоді особи. Офіційна причина розпуску Верховної Ради – відсутність парламентської коаліції. Всі подробиці – читайте в матеріалі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що у президента Володимира Зеленського є три дні для внесення до парламенту закону про імпічмент. Парубій зазначив, що депутати розглядають законопроект про тимчасові слідчі комісії, в рамках якого обумовлюється норма про імпічмент. Він анонсував, що у середу, 29 травня, документ розглядатимуть у відповідному комітеті.

Як повідомляв "Знай.ua", політолог та співзасновник Інституту майбутнього Юрій Романенко проаналізував політичну ситуацію перед достроковими парламентськими виборами в Україні та розкрив бачення першочергових завдань Володимира Зеленського на посту глави держави.

Також "Знай.ua" писав, що актор з "Кварталу 95" Юрій Корявченков, більш відомий під псевдонімом "Юзік", збирається на дострокові парламентські вибори від партії "Слуга народу". Голова виборчого штабу Олександр Корнієнко повідомив, що комік може піти від рідного міста Кривий Ріг.