Представник президента Володимира Зеленського провів зустріч з міжнародними експертами щодо реалізації проекту електронного уряду за моделлю "держава у смартфоні".

Про це повідомляє прес-служба президента.

Наразі вже відомо, що радник президента Зеленського Михайло Федоров зустрівся з представниками безлічі міжнародних фондів і організацій, які так чи інакше причетні до подібнох моделі. Відомо, що під час зустрічі сторони обговорювали конкретні механізми введення програми.

"Ключова мета зараз – визначити конкретні шляхи та механізми прискорення реалізації цього амбітного проекту, зробити електронний уряд більш технологічним, зручним і суттєво збільшити кількість його користувачів", - заявив на зустрічі представник Зеленського.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того Федоров відзначив, що команда Володимира Зеленського прагне якнайшвидше реалізувати ідею так званого "єдиного вікна" й надати українцям єдиний портал для обрання тої чи іншої державної послуги.

У свою чергу перший заступник голови Держагентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб розповів, що стратегія розглядає переведення до онлайну близько 200 позицій для повсякденного життя українців.

Зокрема йдеться, про послуги реєстрації ТОВ, електронний кабінет забудовника та проект "єМалятко", який має забезпечити можливість отримати 10 послуг, пов'язаних із народженням дитини, за однією е-заявою.

"Кінцевою метою щодо більшості послуг має стати повна автоматизація, коли рішення ухвалює не чиновник, а система на основі зрозумілого алгоритму, передбаченого нормативною базою", – зазначив Вискуб.

Нагадаємо, тиждень тому Володимир Зеленський отримав президентську булаву - експерти проаналізували перші 7 днів слуги народу у кріслі глави держави.

Як повідомляв "Знай.ua", відомий журналіст Олександр Дубинський відреагував на поїздку Володимира Зеленського на передову. Відомо, що перший свій візит у якості президента і верховного головнокомандувача Володимир Зеленський провів у прифронтову Станицю Луганську. Як відомо, метою поїздки був огляд умов, в яких знаходяться солдати.

Також "Знай.ua" писав, що популярний в Україні модний глянець Viva! використав фото з інавгурації президента Володимира Зеленського для своєї обкладинки.