Після заяви про відставку прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана у ході непрозорого засідання уряду було прийнято рішення про виведення з державної власності Калуської ТЕЦ, а також про надання даній ТЕЦ спеціальної державної допомоги.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Про це повідомив представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус на своїй сторінці у Facebook, прикріпивши відповідний документ.

За словами Геруса, ТЕЦ передається в комунальну власність міста Калуша, де раніше був мером нинішній міністр енергетики Ігор Насалик. Калуська ТЕЦ є досить великим об'єктом електроенергетики і єдиним покупцем вугілля на західній Україні, який не належить компанії ДТЕК Ріната Ахметова.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Калуська ТЕЦ - це досить великий об’єкт електроенергетики і фактично єдиний об’єкт генераціі та єдиний покупець вугілля у Бурштинському острові/на Західній Україні, який не належить компанії ДТЕК (принаймні поки що)", - відзначив Андрій Герус.

Герус звертає увагу на те, що економічна обгрунтованість такої безкоштовної передачі об'єкта є вкрай сумнівною. При цьому він не виключив, що згодом цей об'єкт буде безкоштовно передано у приватні руки.

"Я думаю, після оголошеної заяви про відставку "виносити" державну власність, та ще й таким таємним непрозорим способом, є не дуже хорошою практикою, зокрема з точки зору довіри суспільства до таких рішень", - резюмував Герус.

Нагадаємо, журналісти розсекретили імовірні переговори олігарха Ріната Ахметова із лідерами фракцій Радикальної партії та "Опоблоку".

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на анонімне джерело у Раді.

Джерело стверджує, що у зв'язку з останніми ініціативами президента Володимира Зеленського щодо розпуску Ради та внесення змін до виборчого законодавства Рінат Ахметов провів "роз'яснювальні бесіди" як з керівництвом Радикальної партії, так і "Опоблоку".

Як повідомляв раніше Знай.ua, політолог Юрій Романенко дав цінну пораду Зеленському перед інавгурацією.

Також "Знай.uа" писав про те, що у команді слуги народу Володимира Зеленського заявили, що план дій новообраного президента в перші 100 днів на посаді готовий на 95%.