Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника Управління державної охорони (УДО) Валерія Гелетея та призначив но його місце підполковника Збройних сил України Олексія Оцерклевича.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Про це повідомляє прес-служба президента з посиланням на відповідні укази глави держави.

Крім того, указами №335-336/2019 Зеленський звільнив першого заступника начальника УДО Володимира Дахновського. Його крісло зайняв колишній директор Інституту УДО України В'ячеслав Штучний.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Указом №337/2019 заступником начальника УДО – начальником Служби безпеки президента призначений Максим Донець.

"Олексій Оцерклевич – підполковник ЗСУ, учасник війни на Донбасі, заступник командира 1-го механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади за часів боїв за Донецький аеропорт (ДАП), згодом виконував обов'язки командира підрозділу", - розповіли у прес-службі глави держави.

У повідомленні додають, що рекомендації щодо кандидатури Оцерклевича Зеленський отримав від українських офіцерів, а також від ветеранів, волонтерів і журналістів.

"Олексій "Купол" Оцерклевич став відомим завдяки військовій хитрості, яка дозволила провести без єдиного пострілу ротацію наших військових і добровольців у ДАПі – прямо на очах у ватажка російських найманців Мотороли. Про це в той час повідомляли офіційні представники Генштабу ЗСУ", – йдеться в повідомленні на сайті президента.

За особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм Оцерклевич був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Відомо, що він принципово відстоював інтереси бійців у суперечках із керівництвом, через що мав конфлікти із генералами.

Олексій Оцерклевич

"Вважаю, що таких офіцерів, як Олексій Оцерклевич, а також професійних сержантів і рядових бійців, які добровільно йшли в армію у 2014-му і яких армійська бюрократія потім виживала з лав ЗСУ, прийшов час підвищувати й повертати до активної служби. Переконаний, що з новими складними обов'язками Олексій Оцерклевич упорається гідно. Я маю намір ходити до людей – так часто, як зможу. Незважаючи на ризики, які в цьому будуть бачити працівники УДО", – прокоментував призначення Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський отримав президентську булаву - експерти проаналізували перші 7 днів слуги народу у кріслі глави держави.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.