Народні депутати України проголосували за постанову про "Звернення парламенту до Організації Об'єднаних Націй, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, національних парламентів держав світу по засудженню порушення прав корінних народів в Російській Федерації".

Відомо, що "за" проголосували 234 депутати, пише портал "Політека".

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Це можна вважати реальним викликом України по відношенню до РФ, оскільки, права корінних народів у РФ серйозно порушуються. І хоча територію Криму не можна вважати Росією, однак там йде грубе порушення свобод і прав кримських татар. Це тільки один з прикладів.

Як відомо, напередодні трибунал ООН по морському праву постановив Росії терміново повернути Україні три захоплених катери ВМС в листопаді, а також українських моряків. Проте в РФ не збираються виконувати рішення суду. Агресор заявляє, що ця справа не належить до юрисдикції трибуналу ООН.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, в Будапешті затонуло переповнене туристичне судно.

Як повідомляв Знай.uа в Україну повертаються з полону ще 9 моряків: летять до Києва.

Знай.uа писав, Медведчук про рішення трибуналу ООН по морякам: це може виявитися ведмежою послугою.