Із цієї статті ви дізнаєтеся, коли відбудуться останні дзвінки у школах та ліцеях в 2019 році? Коли пройдуть випускні бали для випускних класів у Києві, Харкові, Дніпрі, а також інших містах та селах країни? Читайте про те, коли стартує ЗНО? Дізнайтеся дати тестування. І коли учні підуть на літні канікули?

Випускний 2019: батькам - розтрати, дітям - радість

Для учнів, які продовжать навчання у школах та ліцеях в наступному навчальному році, останній дзвінок зовсім не означає прощання зі шкільною лавою. Адже в наступному навчальному році вони продовжать своє навчання.

Випускникам же більше не доведеться приймати участь у шкільному житті. Вони подорослішали, і школа залишиться тепер лише у їхніх приємних спогадах. До речі, з 2019 року Міністерство освіти і науки України змінило назву документа про закінчення школи.

останній дзвінок
останній дзвінок

Після прийняття відповідної постанови випускники тепер отримають не атестат, а інший документ - свідоцтво про повну загальну середню освіту. Таке рішення було прийнято на засідання уряду в Україні 6 березня 2019 року.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Після закінчення 4-го класу українські учні отримають свідоцтво про отримання початкової освіти. Ті, хто закінчить 9-й клас, - свідоцтво про здобуття базової середньої освіти. Закінчення 11-го (12) класу підтверджуватиме свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти.

Старшокласники та учні молодших класів у передчутті останнього шкільного дзвінка. Учні 11-х класів шкіл і ліцеїв країни посилено готуються до випускного балу. Вони не тільки підбирають вбрання, але й підтягують «хвости». Усувають прогалини в своїх знаннях, вдосконалюють їх, щоб поліпшити результат. І отримати гарні оцінки в новому документі 2019.

Крім цього, потрібно визначитися з подальшими планами на майбутнє. Адже якщо для когось вибір навчального закладу - не проблема, деяким учням і їхнім батькам досі складно визначитися. Вони поки розмірковують над тим, у якому напрямку рухатися в подальшому, щоб навчання було недорогим, а майбутня професія - перспективною.

Після останнього дзвоника на випускників чекає святкування на природі, в кафе або ресторані. Одні наполягають на проведенні пікніків, щоб було трохи дешевше. Інші віддають перевагу ресторанам чи кафе. Потрібно також подумати про культурні заходи, підготувати програму для випускного вечора, щоб дітям було веселіше.

Деякі батьки вважають, що після урочистих заходів усе повинно бути розплановано. Пропонують підготувати програму випускного вечора, щоб вона була насиченою і цікавою. І у випускників не було часу на якісь дурниці.

Часом батьки висловлюють обурення чи невдоволення з приводу вартості випускних урочистостей Фотосесію для випускників та відео деякі батьки розцінюють як цинізм, оскільки коштує це недешево.

Окрему нішу складають подарунки для школи та педагогів. Далі - безпосередньо сам випускний вечір, наряди, банкет, бал... Підсумкова сума успішного цікавого випускного 2019 для більшості батьків України здається просто надзвичайною. Деякі випускники обходяться без помпезності, щоб заощадити. І вкладаються у більш бюджетний варіант. У результаті різниця відчутна.

Останній дзвоник 2019
Останній дзвоник 2019

До речі, деякі випускні 2018-го та попередніх років не обходилися без курйозів і навіть трагічних випадків. Але про це ми поговоримо більш детально іншим разом. У цій статті ви дізнаєтеся дати проведення випускних і останнього дзвоника. До чого вони прив'язані? Коли стартує ЗНО і пройдуть тестування? Коли чекати літніх канікул усім іншим школярам?

Дати святкування випускного вечора і останнього дзвоника 2019

Батьки випускників дуже тривожаться й переживають за своїх дітей. Хочуть, щоб все пройшло без «сучка й задирки», і, як кажуть у народі, «щоб костюмчик сидів». Випускний, - це, без сумніву, - час тривог, хвилювань і переживань про оцінки в свідоцтвах та майбутнє своїх чад.

Для педагогів випускний - це підведення підсумків. Улітку на них чекає перепочинок і відпустка, а після цього - новий кругообіг знань, важливий навчальний процес. У 2019-му дати випускних вечорів прив'язані в українських школах та ліцеях до закінчення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Цього року будь-яка школа або ліцей можуть самі обирати день для святкового балу, варіюючи у датах від 24-го травня до 24-го червня. За традицією останній дзвінок для усіх школярів, їхніх батьків, вчителів та випускників пролунає в 2019 році 31 травня, в останню п'ятницю весни.

Але деякі навчальні заклади України не виключають можливість проведення його раніше - 24-го числа. Сесія зовнішнього незалежного оцінювання почнеться вже 21-го травня. Тестування завершиться практично в середині першого літнього місяця, 13 червня.

У столиці країни останній дзвоник цього року пройде традиційно в п'ятницю, 31-го травня. Київ, як і всі інші населені пункти країни, може приймати програму, сценарій, форму та порядок проведення святкування випускних самостійно.

Останній дзвоник 2019
Останній дзвоник 2019

Основною умовою останнього дзвоника 2019 є той факт, щоб учні пішли на літні канікули не пізніше 31-го числа. Точну дату випускного визначає місцеве керівництво школи або ліцею. Оскільки випускні можуть пройти на розсуд керівництва, у будь-яку дату з 24-го травня по 24-те червня, то кожна школа чи ліцей матимуть свої дати святкування.

Для учнів, які у 2019 році поки не випускаються, останній дзвінок означає прощання зі школою на час літніх канікул. Давайте поговоримо про тестування та початок довгоочікуваних літніх канікул для дітей у цьому році більш детально.

Дати тестування та початок літніх канікул

Завершення навчального року 2019 означає поїздки на море по Україні, відпочинок у Закарпатті, відвідування табору, поїздки до бабусь і дідусів, на екскурсії або за кордон. Тим часом випускники прощаються з дитинством, вчителями та школою, вступаючи в нове доросле життя.

Незважаючи на те, що в деяких школах і ліцеях країни останній дзвоник 2019 може прозвучати раніше, останнім навчальним днем для педагогів та школярів буде вважатися 31-е травня. Тож піти на літні канікули учні не випускних класів зможуть не пізніше 31-го числа.

Останній дзвоник 2019
Останній дзвоник 2019

Міністерство освіти України вже підготувало відповіді на запитання, які стосуються вступної кампанії-2019, та найбільше цікавлять випускників та їх батьків. До речі, у нас у країні затверджено нові правила щодо вступу до вищих навчальних закладів.

Деякі особи можуть отримати пільги на освіту в 2019 році. Для тих абітурієнтів, які вступатимуть до ВНЗ на підставі результатів зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018 або 2019 або вступних іспитів, пільги на освіту отримають діти-сироти та ті, які позбавлені батьківського піклування.

Учасники бойових дій та демобілізовані після 30.11.2016 р., а також ті, які мають захворювання, що не дозволяють здавати зовнішнє незалежне оцінювання, також мають право на пільгове навчання в Україні.

На підставі співбесіди у 2019 році до ВНЗ зможуть вступити інваліди, яким не під силу відвідування вищого навчального закладу. До пільгової категорії відносяться чорнобильці, а також ті, хто постраждав при аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Крім цього, до пільгової категорії громадян входять особи, визнані інвалідами війни.

Перше тестування для учнів шкіл та ліцеїв - математичне. ЗНО почнеться в 2019 році 21 травня. Друге тестування після математики - літературно-мовне: з української мови та літератури. Воно відбудеться 23-го травня.

Через 4 дні, 27-го числа, пройде тестування з іноземних мов: французької, німецької та іспанської. Англійську школярі здаватимуть 28-го числа. У передостанній день травня, 30-го числа, пройде тестування з фізики.

Тест із історії України діти здадуть на початку першого літнього місяця, 4-го червня. Через 2 дні, 6-го числа, - тестування з біології. 11 червня учні здадуть тест із географії. Хімію вони здаватимуть у цьому році 13 червня.

До навчальних занять у школах та ліцеях країни учні повернуться вже 2 вересня 2019 року, тому що 1-е вересня - неділя. Випускники, які отримали свідоцтва, зможуть почати в цей день навчання у ВНЗ.

Бажаємо їм із теплотою згадувати шкільні роки. Освоювати цікаві професії з ентузіазмом. Прагніть до знань зараз, адже це - ваше майбутнє, ваш успіх і ваше процвітання. Долайте невдачі, прагніть іти вперед самостійно. Нехай ваші цілі принесуть бажані плоди!

Останній дзвоник 2019
Останній дзвоник 2019

Батькам випускників бажаємо терпіння та підтримки. Навчайте ваших дітей долати страхи та комплекси. Україна потребує висококваліфікованих фахівців. Привчайте своїх дітей любити книги, знання, все нове та незвідане. Випробовуйте гордість за ваших дочок і синів! Нехай вони стають успішними. І радують вас своїми досягненнями!

Не забувайте дякувати педагогам, які вклали свою працю в навчання ваших дітей! Висловлюйте вдячність за їхні старання, увагу та підтримку. Даруйте натомість частинку свого тепла!